ABT şi Schaeffler colaborează pentru electrificarea utilitarelor uşoare

Grupul Schaeffler şi ABT e-Line GmbH au stabilit o colaborare strategică pentru electrificarea utilitarelor uşoare, ce cântăresc până la 3,5 tone.
schaeffler

ABT e-Line este o filială în proporţie de 100% a ABT Holding care, în calitate de partener premium cu Volkswagen
Commercial Vehicles, a primit unda verde pentru a electrifica complet vehiculele comerciale uşoare, inclusiv modelele T6 şi Caddy; de asemenea, aceasta presupune şi responsabilitatea clienţilor pentru propulsia electrică, inclusiv garanţia.

Grupul Schaeffler, care a fost un pionier în cadrul parteneriatului din Formula E cu Grupul ABT încă din 2014, va contribui prin tehnologia sa – cu condiţia obţinerii autorizaţiei ulterioare anti monopol – şi prin experienţa sa de administrare a parteneriatului, va dezvolta şi va furniza soluţii tehnologice pentru propulsia electrică.

În faza iniţială, Schaeffler se va concentra împreună cu Volkswagen şi ABT pe managementul de proiect – de la concept la omologare, dar şi pe managementul furnizorilor de sistem. Mai mult, Schaeffler deţine o multitudine de cunoştinţe relevante în domeniile achiziţiei, producţiei şi asigurării calităţii, toate acestea contribuind la această colaborare.

Schaeffler Engineering dezvoltă deja sisteme electronice de control pentru ABT-e-Line pentru utilizarea lor în conversia vehiculelor comerciale uşoare de la Volkswagen.

Obiectivul colaborării dintre Grupul Schaeffler şi ABT e-Line pentru electrificarea utilitarelor uşoare este de a dezvolta propulsii electrice mai avansate şi de a le integra şi incorpora în vehicule, cu accent pe vehicule comerciale uşoare şi speciale. Un alt obiectiv este de a dezvolta soluţii de şasiu mecatronice flexibile. Pe termen mediu, Grupul Schaeffler vede potenţial pentru comenzi suplimentare şi pentru volume de producţie mici şi mijlocii în sectoarele comerciale şi speciale de vehicule.

Eforturile de reducere a emisiilor vehiculelor în zonele urbane se concentrează puternic pe vehiculele comerciale uşoare, în special în cazul traficului intra-urban. Mai mult decât atât, producătorii trebuie să îndeplinească limitele superioare de reglementare pentru emisiile din segmentul vehiculelor comerciale uşoare separat – nu este posibilă compensarea valorilor emisiilor faţă de cele ale flotelor de maşini ce transportă pasageri.

Capacitatea de performanţă a motoarelor electrice de astăzi poate îndeplini în mare măsură profilul de cerinţe tipice pentru vehiculele comerciale uşoare, utilizate în aplicaţii intra-urbane.

Acest segment câştigă de asemenea importanţă şi atunci când vine vorba despre concepte moderne de mobilitate, deoarece cererea de mobilitate curată, eficientă şi economică creşte rapid în zonele metropolitane din întreaga lume – situaţie în care furnizorii serviciilor de mobilitate intervin pentru a se acomoda. Sectoarele de transport (inclusiv transportul de pasageri) şi logistică oferă, în special, potenţial major pentru crearea soluţiilor de conducere (complet) automată.

“În urma parteneriatului nostru de încredere şi succes cu Grupul ABT din Formula E, am decis să lucrăm acum împreună pentru a aborda provocările electrificării vehiculelor comerciale. Combinaţia dintre abordarea antreprenorială a ABT şi înţelegerea de către Schaeffler a sistemelor şi a experienţei aprofundate în domeniul aplicaţiilor de propulsie şi a şasiului ne pun în poziţia perfectă pentru a crea ceva nou şi pentru a progresa din ce în ce mai repede. Un parteneriat dovedit şi o situaţie de câştig pentru toţi cei implicaţi – inovatori, îndrăzneţi şi cu potenţial de afaceri major. Acest lucru are un viitor!”, explică Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG

La rândul său, Hans-Jürgen Abt, CEO al ABT Sportsline GmbH, a adăugat: “Schaeffler şi ABT colaborează deja de câţiva ani într-un parteneriat bazat pe încredere absolută, pasiune multă, un puternic spirit de pionierat şi cel mai înalt nivel de profesionalism. Și asta este exact ceea ce aducem la acest proiect. Colaborarea cu Volkswagen Commercial Vehicles pe care am început-o acum un an şi jumătate este un proiect ambiţios pentru ABT şi sunt mândru de faptul că în curând vom vedea primele vehicule ABT electrificate pe drum. Având Schaeffler ca partener strategic şi totodată având experienţa sa tehnologică la dispoziţie, înseamnă că avem un parteneriat puternic pentru a face faţă provocărilor electrificării.”

 

CITEŞTE ŞI:

Competiţia pentru atragerea de investiţii în industria auto – Ţine România pasul?

Şoferii germani, nemulţumiţi de cheile auto convenţionale. Ce le pregăteşte Bosch

Schaeffler deschide un nou Centru de Testare în Braşov

 

Adaugati comentariu