Schaeffler deschide un nou Centru de Testare în Braşov

Schaeffler România face un nou pas în dezvoltarea activităţilor de Research & Development (R&D), prin inaugurarea Centrului de Testare, finalizat în mai puţin de un an.
schaeffler

Decizia alegerii locaţiei Centrului de Testare la Braşov s-a bazat pe rezultatele demonstrate şi know-how-ul dovedit de-a lungul celor 15 ani de activitate, atât în R&D, cât şi în producţie, Schaeffler România fiind una dintre cele mai mari locaţii dintre cele 170 de locaţii ale Grupului german din întreaga lume.

De-a lungul activităţii, echipa departamentului de R&D din Schaeffler România a demonstrat că deţine competenţele şi motivaţia necesară pentru a dezvolta şi consolida activităţile de cercetare-dezvoltare, derulate până acum sub umbrela Engineering Center.

Centrul de Testare va fi a doua clădire dedicată acestei activităţi în campusul românesc, alături de Centrul de Inginerie inaugurat în 2012. Din acest an, noul Centru de Testare de la Braşov oferă cadrul ideal, cu cele mai performate condiţii, pentru activitatea de testare şi un mediu de lucru adaptat pentru inginerii şi tehnicienii care îşi vor desfăşura activitatea aici. Prin acesta se consolidează în mod substanţial amprenta globală a activităţilor de dezvoltare pentru Grupul Schaeffler.

Uwe Wagner, CTO al Grupului Schaeffler este convins că noul Centru de Testare va sprijini compania în extinderea rolului său de partener tehnologic strategic în sectoarele auto şi industriale: „Prin activităţile
noastre de cercetare şi dezvoltare, ne consolidăm, în această perioadă de transformare, în mod direcţionat portofoliul nostru de produse şi competenţa noastră de a înţelege noua mobilitate, de a privi înainte şi de a oferi soluţii adecvate”.

Klaus Cierocki, Preşedinte al Diviziei Sisteme de Motor la Schaeffler consideră că noul centru „este unul dintre cele mai importante repere ale strategiei noastre de viitor din cadrul diviziei, de a stabili aici, la Braşov, nu doar o clădire pentru echipamente de testare, dar mai ales o fundaţie solidă pentru echipa de R&D. Aceasta va transforma modul de lucru al echipei de la Braşov, transformând-o într-o echipă de inginerie autosuficientă şi extrem de matură, care într-o zi va desfăşura activităţi de design şi întreaga activitate de validare în mod independent”.

De la piatra de temelie la un centru Schaeffler funcţional şi independent

După aşezarea pietrei de temelie de la finalul lui 2018, lucrurile au avansat rapid la noua clădire, iar lucrările de construcţie a Centrului de Testare din Schaeffler România au început în ianuarie 2019. După 11 luni şi sute de ore de lucru intens, construcţia s-a finalizat în luna octombrie a acestui an. Rezultatul: un centru nou, modern, construit conform standardelor europene, ce cuprinde o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi.

Noua clădire ce dispune de un etaj tehnic, pentru asigurarea utilităţilor speciale testării de ultimă generaţie vor fi respectate şi toate cerinţele de securitate a informaţiei, dorindu-se să se obţină în scurt timp şi certificarea TISAX (standard în ceea ce priveşte protecţia datelor).

Noul centru deţine 10 celule de testare care asigură toata infrastructura necesară desfăşurării activităţii, precum şi aproximativ 25 standuri de probă, pe care se testează componente de motor. Pe lângă acestea, activitatea de analize tehnice se va desfăşura în laboratoare performante de măsurători geometrice sau analize de material. De asemenea, centrul este conceput pentru a opera independent şi a-şi asigura singur toate activităţile conexe, cum ar fi mentenanţa şi serviciile logistice.

Test simbolic al noilor dispozitive

La inaugurarea Centrului de Testare, alături de echipa de la Braşov, au fost prezenţi invitaţi speciali din partea Grupului Schaeffler, precum: Klaus Cierocki, preşedinte Business Division Engine Systems Schaeffler, dar şi oficialităţi locale. Ziua a fost marcată prin realizarea unui prim test, simbolic, într-un mod cât se poate de inedit: invitaţii speciali au avut şansa de a face prim test oficial pe un stand de testare din noua clădire şi de a-l aproba prin semnarea simbolică a protocolului de testare.

„R&D joacă un rol esenţial în generarea unei creştere economice inteligente şi durabile, în crearea de noi locuri de muncă, în dezvoltarea de produse şi servicii noi care permit creşterea productivităţii şi a competitivităţii industriale. Evenimentul de astăzi este o etapă importantă pentru dezvoltarea Schaeffler România, dar şi pentru generaţiile viitoare care vor avea ocazia să se dezvolte şi să creeze proiecte cu impact asupra activităţii de mâine”, a afirmat Sorin Poteraş, Manager of Schaeffler Romania.

 

CITEŞTE ŞI:

Sectorul auto pregăteşte noi angajări în 2020

Constructorul auto francez PSA îşi restrânge producţia în China

Harman România extinde centrul de dezvoltare auto din Bucureşti

 

Adaugati comentariu