Sectorul auto pregăteşte noi angajări în 2020

Peste 70% dintre companiile din sectorul auto intenţionează să crească numărul de angajaţi, în medie, cu 6,2% în medie, anul viitor, arată Barometrul de HR realizat de PwC România.
sectorul auto

Potrivit studiului, principalele provocări la care se aşteaptă departamentele de resurse umane în 2020 vor fi fluctuaţia de personal şi angajamentul redus, creşterea costurilor salariale, impactul digitalizării asupra forţei de muncă şi deficitul de forţă de muncă.

„Estimările noastre arată că România are nevoie de încă un milion de angajaţi, în următorii cinci ani, pentru a obţine o creştere economică medie de 3,5% anual. Aşa cum ştim, în ultimii ani, forţa de muncă a devenit mai greu de găsit, existând riscul de a limita potenţialul de dezvoltare a economiei. Din acest motiv, atât guvernul, cât şi companiile ar trebui să se implice în programe de educaţie care să dezvolte competenţele angajaţilor, în special pe cele digitale, tot mai solicitate de angajatori pe măsură ce noile tehnologii sunt adoptate pe scară largă”, a explicat Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România.

Potrivit Baromentrului de HR, nu numai sectorul auto pregăteşte noi angajări. În acelaşi timp, 91% dintre companiile din IT&C intenţionează să îşi majoreze numărul de angajaţi în medie cu 20% anul viitor; în industrie, 71% dintre societăţi vor să angajeze în medie cu 6,2% mai multe persoane şi 50% dintre firmele din retail au nevoie de un plus de 6,4%. Totodată, creşteri de personal au mai menţionat 40% din companiile din sectorul de servicii financiare şi 30% dintre firmele din farma.

Studiul realizat de PwC România arată că majoritatea respondenţilor se consideră pregătiţi să facă faţă deficitului forţei de muncă şi costurilor salariale pe care le implică atragerea şi creşterea numărului de angajaţi în anul 2020.

Sondajul a fost derulat în luna octombrie 2019, pe baza informaţiilor furnizate de 65 de companii participante.

 

CITEŞTE ŞI:

Constructorul auto francez PSA îşi restrânge producţia în China

Harman România extinde centrul de dezvoltare auto din Bucureşti

Un Brexit fără acord va devasta industria auto britanică. Vezi motivele

 

Adaugati comentariu