Schaeffler România are o echipă de 5.000 de angajaţi

La finalul lunii iunie, Schaeffler România a atins un record propriu din perspectiva resurselor umane, echipa ajungând la numărul de 5000 de angajaţi activi.
Schaeffler Romania

Acest lucru poziţionează fabrica de la Braşov în rândul celor mai mari companii la nivel local, cât şi în rândul celor mai mari locaţii de producţie din cadrul Grupului.

Rezultatele excepţionale, calitatea produselor realizate, cât şi distincţiile şi premiile venite din partea clienţilor de renume la nivel mondial, au fost motive concrete pentru care concernul a susţinut creşterea continuă a fabricii de la Braşov. Iar etapele de dezvoltare nu se opresc aici…

Compania a fost înfiinţată în anul 2002 la Braşov, sub numele de Ina Schaeffler (redenumită în anul 2006 ca Schaeffler România), începându-şi activitatea într-o hală închiriată din Uzina ”Tractorul”, cu aproximativ 100 de angajaţi. Dezvoltarea companiei Schaeffler România s-a făcut etapizat, începând cu anul 2004, când compania a pus piatra de temelie în noua locaţie din Cristian şi a demarat fabricaţia în prima hală de producţie. Proiectul prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie şi cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. Astăzi, după o investiţie ce depăşeşte 600 milioane euro, locaţia ocupă o suprafaţă construită pe aproximativ 100.000 de metri pătraţi, îşi desfăşoară activitatea în 6 hale de producţie şi se mândreşte cu o echipă completă.

A fost nevoie de mai bine 188 de luni calendaristice, de peste 17 ani de activitate, de sute de milioane de ore de lucru şi de mii de provocări acceptate, pentru ca Schaeffler România să ajungă la numărul impresionant de 5000 de angajaţi activi.

Astăzi, în cadrul fabricii lucrează 1.400 de femei şi 3.600 de bărbaţi. Un număr de 1.725 de angajaţi au o vechime mai mare de 10 ani în cadrul companiei. Din total, 4.100 angajaţi lucrează în zona de producţie, iar 900, în departamentele suport.

Alte câteva aspecte remarcabile pentru echipa de la Brasov:

  • În întreaga lume, Schaeffler este considerat furnizor de top pentru domeniul Industrie şi Automotive
  • La nivel de Grup, Schaeffler România deţine statutul de top-expert în domeniul producţiei rulmenţilor de mari dimensiuni
  • La nivel de Grup, Schaeffler România se mândreşte cu una dintre cele mai moderne forje din Europa
  • La nivel local, Schaeffler România se află printre angajatorii de top, reieşind în multe studii de specialitate drept „preferred-employer”
  • Schaeffler România a iniţiat şi a implementat, alături de alte companii de renume din zona Braşovului, alături de autorităţi şi instituţii publice, Şcoala Profesională Germană Kronstadt, prima şcoală cu sistem dual din România. Peste 650 de elevi şi-au desfăşurat stagiul de practică în cadrul companiei, o mare parte dintre aceştia devenind ulterior angajaţii săi.
  • Schaeffler România deţine unul dintre cele mai performante Centre de Inginerie din Grup, iar anul trecut a aşezat piatra de temelie pentru unul dintre cele mai moderne Centre de Testare.
  • În fiecare an, peste 1000 de elevi, studenţi, masteranzi şi profesori sunt implicaţi în programele educaţionale derulate de Schaeffler România
  • Specialiştii din Schaeffler România au obţinut peste 200 de patente înregistrate, în perioada 2006-2018
  • Schaeffler România, împreună cu angajaţii săi, se implicat activ în peste 50 de proiecte cu caracter social pe an, de la multiple sponsorizări, la proiecte proprii, însemnând colectare şi donare de haine, jucării, alimente, Programul 2%, Ziua CSR, Programul Ajungem Mari, etc.
  • Schaeffler România se mândreşte cu propria echipă de pompieri, care an de an se află pe podiumurile celor mai importante competiţii de specialitate, atât la nivel local, cât şi naţional.

 

CITEŞTE ŞI:

Folosirea de către Daimler a unui gaz interzis rămâne în atenţia CE

Sectorul automotive, cel mai important angajator din România

Renault a investit în aproape 9 milioane de ore pentru formarea angajaţilor

Adaugati comentariu