Sectorul automotive, cel mai important angajator din România

Groupe Renault România, Continental şi Bosch, companii ce activează în domeniul automotive, se numără printre cei mai buni angajatori din economia românească, potrivit primei ediţii a anuarului "100 Cei  mai buni Angajatori din economie", realizat de Capital Media Production.
automotive

Potrivit publicaţiei, sectorul automotive este cel mai important angajator.

Groupe Renault România – 18.000 de angajaţi

Groupe Renault, care a preluat uzina Dacia în 1999, integrează în România toate  activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanţă  economică susţinută şi la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări  diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică,  comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare.

În 2018, Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro.  Aflat în centrul gamei Global Access, din care fac parte modelele Dacia, produse pe  platforma industrială de la Mioveni, Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia  şi Renault. Cei peste 18.000 de angajaţi din România inovează în ceea ce priveşte  produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.

Grupul Bosch – 7.800 de angajaţi

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără 7.800 de  angajaţi în cinci entităţi. În anul 2018, vânzările totale nete, au crescut cu 29% faţă  de 2017, ajungând la 5,6 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro).

Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie  pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de  producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un  centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor  Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi  energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa  electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Continental – peste 20.000 de angajaţi

În perioada 1999-2018, Continental a investit aproximativ 1,6 miliarde euro în  activităţile din România, din care 240 de milioane de euro în 2018, fonduri  destinate infrastructurii, echipamentelor şi tehnologiilor de vârf.

Pe piaţa din România, compania tehnologică este prezentă cu toate cele 5 divizii  ale sale, având şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara,  Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Doar anul trecut, Continental România a direcţionat peste 600.000 de euro spre  proiecte educaţionale, renovarea de spitale sau centre medicale, susţinerea de  evenimente culturale, încurajarea mişcării şi a sportului.

La finalul anului 2018, în centrele de inginerie şi unităţile de producţie din  România lucrau peste 20.000 de angajaţi, din care o treime specializattă în  software şi IT & C, inginerie electrică, mecanică şi de proces. Aceştia lucrează în  echipe internaţionale la tendinţele cheie ale industriei automotive conectivitate,  conducere autonomă, electromobilitate şi folosesc metode precum inteligenţa  artificială, big data etc.

Pentru întocmirea clasamentului „100 Cei mai buni Angajatori din economie” au fost luate în considerare o serie de aspecte: numărul de angajaţi, nivelul salariului  mediu net şi beneficiile oferite angajaţilor.

În Top 10 al celor mai buni angajatori din România se mai află OMV Petrom,  Orange, BRD – Groupe Societe Generale, Microsoft, Adobe Systems, Kaufland şi Banca Transilvania.

 

CITEŞTE ŞI:

Renault a investit în aproape 9 milioane de ore pentru formarea angajaţilor

Tehnologie Daimler – Bosch pentru sistemul AVP, parcarea automată cu valet

Chinezii de la BAIC preiau o participaţie de 5% la Daimler

 

Adaugati comentariu