Tehnologie Daimler – Bosch pentru sistemul AVP, parcarea automată cu valet

Daimler şi Bosch au anunţat că vor testa în Germania, sistemul AVP - parcarea automată cu valet, fără niciun efort din partea şoferului - folosind tehnologia de conducere autonomă, după ce autorităţile locale au acordat producătorului auto permisiunea de a începe aceste experimente, relatează Reuters.
AVP

Bosch este cel mai mare furnizor de componente auto şi de tehnologie în domeniul motoarelor diesel, printre ai cărui clienţi se află cei mai importanţi producători auto globali, de la Volkswagen la General Motors şi Fiat Chrysler (FCA).

Serviciul de parcarea automată cu valet va începe în garajul muzeului Mercedes-Benz, folosind infrastructura furnizată de tehnologia Bosch de la Daimler. AVP va fi primul sistem de conducere automată fără şofer care va avea categoria „Level 4”, aprobată pentru folosire zilnică. Vehiculele „Level 4” dezvoltate de Daimler vor fi complet autonome în majoritatea condiţiilor de trafic. Accentul va fi pus pe dezvoltarea de mobilitate electrică, conectivitate şi tehnologie de conducere autonomă pentru vehiculele comerciale.

Tehnologia, accesată prin intermediul unei aplicaţii de pe smartphone, ajută maşina să caute un loc vacant pe cont propriu şi să parcheze acolo fără ajutor, după ce şoferul a lăsat vehiculul în garaj. Conducătorul auto poate găsi maşină în acelaşi loc în care a lăsat-o, când are nevoie de ea, a precizat Bosch.

Din 2015 Bosch şi Daimler cooperează pentru dezvoltarea unui sistem de parcare automată fără şofer.

 

CITEŞTE ŞI:

Chinezii de la BAIC preiau o participaţie de 5% la Daimler

Renault va ansambla Logan şi Duster în Nigeria

Oliver Zipse, noul director general al BMW

 

Adaugati comentariu