Oliver Zipse, noul director general al BMW

Oliver Zipse (55 ani) va fi numit din 16 august director general al BMW, înlocuindu-l pe Harald Krueger, care în 5 iulie l-a informat pe şeful boardului de supervizare că nu va încerca să obţină un nou mandat, după ce actualul va expira la 30 aprilie 2020.
oliver Zipse

Prin numirea lui Oliver Zipse, constructorul german de vehicule de lux continuă tradiţia de a promova la cel mai înalt nivel şefi de producţie.

Foştii şefi ai BMW, Harald Krueger, Norbert Reithofer, Bernd Pischetsrieder şi Joachim Milberg, au fost directori de producţie înainte de a fi promovaţi în cea mai înaltă poziţie.

Oliver Zipse a venit la BMW ca ucenic în 1991 şi a condus apoi departamentul de strategie şi uzina BMW din Oxford (Marea Britanie), înainte de a deveni membru al boardului BMW responsabil pentru producţie. El a ajutat la extinderea producţiei BMW în Ungaria, China şi SUA, ceea ce a majorat marja de profit a companiei.

Sub conducerea lui Krueger, în 2016, BMW a pierdut prima poziţie în topul principalilor producători de maşini de lux din lume în faţa rivalei germane Mercedes-Benz.

Grupul german deţine brandurile BMW, Mini şi Rolls Royce.

 

CITEŞTE ŞI:

BNR: Scandalul emisiilor a afectat exporturile de componente auto

Volkswagen introduce reguli de sustenabilitate pentru furnizori

Societatea mixtă Renault – JMCG va produce maşini electrice în China

 

Adaugati comentariu