Societatea mixtă Renault – JMCG va produce maşini electrice în China

Renault a anunţat crearea unui joint venture cu societatea chineză Jiangling Motors Corporation Group (JMCG) pentru a produce vehicule electrice în China, relatează Reuters.
renault

Constructorul auto francez va realiza o majorare a capitalului social cu un miliard de yuani (aproximativ 128,5 milioane euro) pentru a deţine 50% din acţiunile societăţii JMEV, o filială a JMCG. Societatea mixtă a fost deja înregistrată.

„Acest parteneriat pe segmentul vehiculelor electrice cu JMCG ne va susţine planul de creştere în China precum şi capacităţile noastre în domeniul vehiculelor electrice. În calitate de pionier şi lider pe piaţa vehiculelor electrice din Europa de zeci ani, vom profita de expertiza noastră în domeniul cercetării şi dezvoltării, producţiei, vânzărilor şi serviciilor pentru vehicule electrice”, a arătat Francois Provost, preşedinte Renault pentru regiunea China.

Înfiinţată în anul 2015, JMEV a obţinut autorizaţiile necesare pentru a produce autoturisme 100% electrice şi a pus la punct un ecosistem care cuprinde cercetare şi dezvoltare, producţie, aprovizionare şi vânzare de vehicule electrice.

Constructor auto începând cu anul 1898, Grupul Renault a înregistrat anul trecut vânzări de 3,9 milioane de autovehicule în 134 de ţări. Deţine 36 de locaţii de producţie, 12.700 de puncte de vânzare şi peste 180.000 de angajaţi. Pentru expansiunea internaţională, Grupul se bazează pe sinergiile celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi LADA), pe vehicule electrice şi pe alianţa sa cu Nissan şi Mitsubishi Motors. Cu o echipă deţinută în proporţie de 100%, Renault este implicat în Campionatul Mondial de Formula 1 din 2016.

Constructorul auto chinz JMCG a realizat anul trecut vânzpri de peste 400.000 de vânzări de vehicule şi o cifră de afaceri anuală de peste 100 de miliarde de yuani. În 2018, JMCG s-a situează pe locul 88 între primele 500 de companii de producţie din China şi pe locul 205 între cele mai importante 500 de companii chineze. Printre domeniile de activitate ale grupului se află dezvoltarea, fabricarea şi vânzarea vehiculelor de pasageri, a vehiculelor comerciale şi componentelor cheie ale acestora, importul şi exportul de automobile şi finanţare auto.

 

CITEŞTE ŞI:

Peste 190.000 de vehicule produse la Dacia Mioveni în semestrul I

Yura Corporation a ales Albania pentru noua fabrică de componente auto

Tehnologii Continental pentru producţia de robo-taxiuri

 

Adaugati comentariu