Adio, Scirocco! Volkswagen încetează definitiv producția

Volkswagen Scirocco (2)

Volkswagen îl decapitează pe Scirocco. Site-ul american Car and Driver a descoperit că producătorul german nu mai acceptă comenzi pentru al său coupe, apărut pe piață în 1974. Nemții nu au anunțat niciun succesor, chiar dacă au existat zvonuri conform cărora urma să avem parte de un Scirocco electric.

Cu cifre de vânzări care le-au dat bătăi de cap șefilor Grupului Volkswagen, Scirocco a rămas adeptul vechii platforme PQ35, similară cu cea pe care o avea la bază Golf V. Nici un interior dedicat nu a avut Scirocco, la cea de-a treia generație acesta fiind împrumutat aproape integral de la Eos. Nemții au refuzat să mai investească într-un model care nu a avut niciodată priză la public, dar au tot amânat eliminarea acestuia din portofoliu.

Site-ul internațional Volkswagen menționează că nu mai acceptă noi comenzi pentru Scirocco și le recomandă clienților să apeleze la stocul care oferă configurații prestabilite. “Scirocco nu mai poate fi comandat cu specificații individuale, dar poți cumpăra vehicule deja construite”, este recomandarea producătorului pe site.

Volkswagen Scirocco (1)

Cade astfel posibilitatea apariției unui Scirocco electric. Șeful diviziei de Cercetare și Dezvoltare de la Volkswagen, Frank Welsch, anunța, în schimb, că există planuri pentru dezvoltarea unui coupe de mici dimensiuni, care va avea la bază platforma MEB și care ar putea prelua atât denumirea, cât și ADN-ul sportiv ale lui Scirocco.

“Putem folosi acest nume doar pentru un coupe sportiv cu două uși. Ar putea fi o mașină grozavă”, este declarația optimistă a lui Welsch.

Adaugati comentariu