Aprovizionarea cu nichel produce îngrijorare în industria bateriilor

Producătorii de maşini electrice şi baterii pentru astfel de vehicule sunt îngrijoraţi de asigurarea cantităţilor necesare de nichel, a declarat un executiv al companiei chineze BYD, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

Nichelul este una dintre materiile prime de bază pentru bateriile maşinilor electrice, iar tendinţa actuală în industria de profil este trecerea la produse cu un conţinut mai mare pentru a permite autoturismelor să aibă o autonomie mai mare la o singură încărcare. Acest lucru este de aşteptat să sporească cererea pentru acest metal, care este utilizat în mod tradiţional la fabricarea oţelului inoxidabil.

Analiştii din industrie au arătat în cadrul conferinţei „Fastmarkets Battery Materials”, organizată la Shanghai în această lună, că piaţa nu va avea nichel suficient dacă proiectele miniere ale companiilor chineze din Indonezia nu vor reuşi să livreze cantităţile necesare de metal.

„Oferta de nichel este o preocupare majoră. Sperăm că, în pofida volatilităţii, putem avea o aprovizionare sigură şi stabilă, cu un preţ relativ constant şi astfel vor fi sprijunite dezvoltarea produselor finale şi vânzările”, a declarat, pentru Reuters, directorul de achiziţii al BYD, Coco Liu.

Printre partenerii companiei BYD se numără şi grupul german Daimler, care este dispus să cheltuiască peste 20 de miliarde de euro pe celulele de baterii în deceniul următor, în condiţiile în care se pregăteşte să introducă, până în 2022, 130 de variante electrificate ale autoturismelor Mercedes-Benz.

 

CITEŞTE ŞI:

7 surse de finanţare UE pentru cercetare şi producţie în sectorul bateriilor

Daimler extinde producţia bateriilor pentru maşini electrice

 

Adaugati comentariu