Daimler extinde producţia bateriilor pentru maşini electrice

Daimler a demarat construcţia unei unităţi proprii de producţie a bateriilor pentru maşini electrice sub marca Mercedes-Benz EQ, în cadrul uzinei Brühl din localitatea germană Untertürkheim.
daimler

Proiectul reprezintă o parte din investiţia de 1 miliard de euro pe care constructorul auto o are în plan pentru realizarea unei reţele globale de producţie a bateriilor, reţea care în prezent cuprinde nouă fabrici, în şapte locaţii de pe trei continente.

„Reţeaua noastră de producţie a motoarelor se află în mijlocul transformării. Prin intermediul producţiei de baterii la uzina Untertürkheim, ducem mai departe tranziţia, într-o locaţie de înaltă tehnologie, spre componentele mobilităţii electrice. În acelaşi timp, vom continuă să producem, în număr mare, motoare, axe, transmisii şi componente pentru vehicule convenţionale”, a comentat Frank Deiß, şeful departamentului de producţie a a motoarelor Mercedes-Benz Cars şi directorul uzinei din Untertürkheim, unde lucrează peste 18.000 de angajaţi.

Noua unitate de producţie a bateriilor pentru maşini electrice va avea o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi şi va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în timpul funcţionării. Va furniza baterii pentru vehiculele electrice sub brandul EQ (Electric Intelligence).

Noii angajaţi din unitatea de producţia a bateriilor vor beneficia de o pregătire suplimentară, în timp ce Daimler a semnat cu Consiliul lucrătorilor un contract de garanţie a locurilor de muncă, asigurând posturi până la sfârşitul anului 2029.

În octombrie 2018, Daimler a anunţat că a început construirea unei instalaţii de producţie a bateriilor în Tuscaloosa, Alabama, pentru a susţine producţia de SUV-uri electrice sub marca EQ. Unitatea este situată în apropierea unei uzine Mercedes-Benz, care produce anual aproximativ 300.000 de vehicule.

 

CITEŞTE ŞI:

Maşinile fără şofer şi impactul în economia europeană

Schaeffler revoluţionează sistemele de direcţie în mobilitatea electrică

 

Adaugati comentariu