Autoliv, afectat de scăderea producţiei auto globale

Autoliv, lider în producţia mondială de centuri de siguranţă şi airbag-uri, a estimat din nou în scădere vânzările din 2019, ca urmare a declinului producţiei de vehicule pe plan global, relatează Reuters.
autoliv

Încetinirea producţiei auto, în special în China şi Europa, a afectat de anul trecut vânzările Autoliv şi ale rivalelor sale.

Compania se aşteaptă acum la o creştere organică a vânzărilor de 1% în 2019, faţă de prognoza precedentă, care indica un avans de 1-3%.

„Ne confruntăm cu o continuare a condiţiilor dificile de pe piaţă în această perioadă şi nu vedem o redresare a producţiei de vehicule uşoare în viitorul apropiat”, a afirmat directorul general Mikael Bratt.

Vânzările Autoliv au fost afectate şi anul trecut, pe fondul încetinirii producţiei auto, în special în China şi Europa.

În trimestrul trei din 2019, compania a renunţat la încă 800 de angajaţi şi a avertizat că reducerile de costuri vor continua. Profitul operaţional a coborât la 183 de milioane de dolari în trimestrul trei din 2019, de la 194 milioane de dolari în perioada similară din 2018.

Compania este prezentă şi pe piaţa românească, fiind al doilea cel mai mare exportator din industria de componente auto. În cele şase fabrici de la Braşov, Sf, Gheorghe, Lugoj, Reşiţa şi Oneşti lucrează aproximativ 10.000 de persoane. Autoliv România produce centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbag-uri şi volane pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault, Ford sau Daimler.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum se întăresc legăturile dintre politicienii germani şi industria auto

Tesla, cea mai valoroasă companie auto americană

Bosch, unul dintre cei mai doriţi angajatori din România

 

Adaugati comentariu