BMW a ales tehnologia cloud de la Microsoft

BMW a început să utilizeze o platformă cloud digitală construită pe un software furnizat de Microsoft pentru a creşte producţia şi a susţine productivitatea logisticii.

Platforma de producţie deschisă (Open Manufacturing Platform – OMP) este concepută pentru a accelera utilizarea tehnologiei IoT în lanţul de aprovizionare şi în uzine. OMP va fi utilizată între producătorii de echipamente originale, furnizorii de componente şi furnizorii de logistică pentru a eficientiza toate activităţile, până la asamblarea finală.

Potrivit reprezentanţilor BMW, sistemul, construit pe platforma norvegiană Microsoft Azure Industrial IoT, susţine deja 3.000 de maşini conectate, roboţi şi sisteme de transport autonome (ATS). Aceasta include cea de-a doua generaţie de ATS pe care producătorul german o foloseşte la uzina din Regensburg pentru livrarea pieselor din depozit la linia de asamblare. Se spune că această conexiune prin tehnologia IoT a simplificat mult procesele logistice, deoarece a permis coordonarea centrală a transportului.

„În viitor, acest lucru, dar şi multe altele, cum ar fi feedback loop digital, managementul digital al lanţului de aprovizionare şi întreţinerea predictivă, vor fi puse la dispoziţie şi, de fapt, vor fi dezvoltate în continuare în cadrul comunităţii OMP”, au declarat reprezentanţii BMW.

 

CITEŞTE ŞI:

Alte pieţe, alte maşini, aceleaşi strategii: GM Uzbekistan asamblează vehicule în Kazahstan

VW va utiliza un Cloud Industrial creat de Amazon

Cum va revoluţiona tehnologia blockchain industria auto

 

Potrivit producătorului auto german, OMP va aborda probleme industriale comune cum ar fi conectivitatea maşinilor şi integrarea sistemelor locale. De asemenea, va facilita reutilizarea software-ului între producătorii de echipamente originale, furnizori şi alţi parteneri, ceea ce va permite o reducere a costurilor de implementare.

„Microsoft îşi uneşte forţele cu BMW Group pentru a transforma eficienţa producţiei digitale în industrie. Angajamentul nostru de a construi o comunitate deschisă va crea noi oportunităţi de colaborare pe întreg lanţul valoric al producţiei”, a declarat Scott Guthrie, vicepreşedinte executiv Microsoft Cloud şi AI Group.

 

Adaugati comentariu