Grupul PSA îşi continuă expansiunea în China

Grupul PSA a semnat, la începutul lunii aprilie 2019, acordul pentru achiziţionarea companiei chineze Longstar, ce activează în comerţul en-gros de componente auto.

Cu două depozite principale şi 40 de huburi, Longstar oferă un catalog de 10.000 de piese de la 18 furnizori internaţionali unui număr de 4.000 de service-uri auto independente. Reprezentanţii PSA au declarat că, prin
această achiziţie, vor avea acces la un „sistem de distribuţie competitiv şi eficient, care să respecte cele mai înalte standarde de piaţă”.

Creşterea ofertei multi-brand aftermaket a grupului francez este un pilon al planului strategic „Push to Pass” care in China a fost implementat prin achiziţia unei participaţii în compania UAP din Shandong si preluarea Jian Xin care activeaza in zona Shanghai.

„Grupul PSA se află în ofensivă în China, nu numai pentru vânzările de maşini noi, ci şi pentru toate obiectivele „Push to Pass”. Post-vânzarea este unul dintre succesele PSA în China şi această a treia iniţiativă ne va oferi şansa de a accelera acest succes”, a afirmat Carlos Gomes, vicepreşedinte executiv al PSA pentru China şi Asean.

„China va deveni în curând cea mai mare piata post-vânzare din lume si ne-am stabilit ambiţii foarte mari acolo, de aceea asiguram deja pozitii puternice pe piata si ne asiguram că avem o largă acoperire geografică”, a
adăugat Christophe Musy, vicepresedinte senior, PSA aftermarket.

 

CITEŞTE ŞI:

Ce a făcut industria auto cu ajutoarele de stat

5 predicţii privind viitorul industriei auto

KPMG: Industria auto intră în „furtuna perfectă”

 

PSA încearcă, de asemenea, să-şi consolideze reţeaua de service-uri multi-brand, Euro Repar Car Service, care în prezent numără 480 de garaje, 17 familii de produse şi aprovitionează 55% din necesităţile garajelor
independente.

Grupul PSA consideră că bazei de clienţi a Longstar va contribui la expansiunea reţelei Euro Repar Car Service. Scopul este de a avea 4.000 de ateliere până în 2023 în China şi 10.000 în întreaga lume.

 

Adaugati comentariu