Comisia Europeană aprobă preluarea Alpine Electronics de către Alps Electric

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, achiziţionarea societăţii Alpine Electronics Inc. de către Alps Electric Co. Ltd., ambele din Japonia.
alps

Alpine Electronics dezvoltă, produce şi vinde sisteme de infotainment auto, sisteme de sunet pentru autovehicule, sisteme de asistare a conducerii, precum şi aplicaţii de telecomunicaţii.

Alps Electric activează în dezvoltarea, fabricarea şi vânzarea unei game largi de componente electronice utilizate într-o varietate de aplicaţii, cum ar fi automobilele, gospodăriile, sănătatea, energia şi aplicaţiile IT.

Comisia a concluzionat că achiziţia propusă nu ar ridica probleme de concurenţă, având în vedere poziţia combinată moderată pe piaţă a celor două părţi. Tranzacţia a fost examinată în cadrul procedurii simplificate de analizare a concentrărilor.

În noua structură, Alpine Electronics va deveni o subsidiară a Alps Electric.

Sediul central din Europa al companiei Alpine Electronics este localizat în Munchen, iar centrul de producţie, în Ungaria. Tot în Munchen este şi sediul central european al Alps Electric, în timp ce unităţile de producţie se află în Germania, Cehia şi Irlanda.

 

 

Adaugati comentariu