Chinezii, pe piaţa europeană a constructorilor de utilitare

Liderul pieţei chineze de vehicule comerciale, Foton Motor, şi grupul Piaggio au încheiat, după doi ani de discuţii şi analize, un parteneriat pentru dezvoltarea unei utilitare uşoare în Italia.

Începând din 2016, Foton Motor şi Grupul Piaggio au semnat, succesiv, un Memorandum de Înţelegere şi un Acord-cadru, semnarea finală a acestuia arătând că ambele părţi consideră proiectul fezabil şi că sunt pregătite să demareze dezvoltarea noului produs.

„Acest proiect de dezvoltare comună cu Grupul Piaggio nu este doar o soluţie strategică globală de diversificare pentru Foton, ci, de asemenea, indică dorinţa sa de a se extinde pe piaţa europeană, un sector important pentru configuraţia globală a Foton Motor”, au arătat reprezentanţii companiei chineze.

Grupul Piaggio este cel mai mare producător de motociclete din Europa şi ocupă primul loc în ceea ce priveşte volumul producţiei şi vânzările de motociclete pe două roţi. De asemenea, se dezvoltă rapid în sectorul utilitarelor uşoare cu trei şi patru roţi. În 2017, compania a vândut la nivel mondial 176.800 de vehicule comerciale.

Liderul producţiei de vehicule comerciale din China, Foton Motor construieşte atât utilitare uşoare şi camioane de toate categoriile, cât şi autobuze şi microbuze. Pînă în prezent, grupul chinez a înfiinţat societăţi mixte cu producători de renume mondial, printre care Daimler (Mercedes Benz), Cummins (motoare) şi ZF (sisteme de transmisie şi servodirecţii), şi are peste 1.000 de reţele de vânzări şi servicii în 110 de ţări şi regiuni din întreaga lume.

„Cooperarea dintre Foton şi Grupul Piaggio reprezintă o etapă importantă pentru ambele părţi în ceea ce priveşte extinderea lor comună pe piaţa europeană a autovehiculelor. Profitând de această oportunitate, Piaggio Group va moderniza vehiculele comerciale de pe piaţa europeană, jucând un rol activ în extinderea afacerii şi consolidarea poziţiei sale pe piaţă”, au afirmat reprezentanţii constructorului italian.

Noile vehicule comerciale uşoare pentru piaţa europeană se bazează pe platforma produselor similare ale Foton Motor, iar în viitor, ambele companii vor dezvolta şi vehicule electrice.

 

Adaugati comentariu