Compania israeliană StoreDot a dezvoltat o baterie care se încarcă în 10 minute

StoreDot, o companie din Israel specializată în dezvoltarea bateriilor pentru maşini electrice, a prezentat primul prototip de baterie cu siliciu dominant, capabil să se reîncarce în doar 10 minute, relatează publicația The Times of Israel.
StoreDot

După un proces de dezvoltare care a durat 3 ani şi a implicat folosirea a 5 brevete legate de designul celulelor, StoreDot a prezentat un prototip de baterie electrică cu celule cilindrice, despre care spune că rezolvă problemele de siguranţă şi performanţă caracteristice acestui tip de celule.

Prototipul realizat de StoreDot foloseşte formatul 4680 – 46 milimetri lăţime, 80 milimetri lungime – un format preferat de producătorii de maşini electrice, în special de Tesla.

Procesul de dezvoltare a durat 3 ani şi a implicat folosirea a 5 brevete legate de designul celulelor. Acesta „crește capacitatea de producție și abordează problemele de siguranță și performanță asociate de obicei cu structura carcasei dure a celulelor cilindrice”, a precizat compania.

Acum, cei de la StoreDot pun la punct procesul de producţie în masă, împreună cu partenerul chinez, Eve Energy.

„Atingerea obiectivului de încărcare extrem de rapidă a unei celule cilindrice în doar 10 minute a fost una dintre preocupările tehnologice ale StoreDot încă din prima zi. Este extrem de semnificativ faptul că putem oferi producătorilor de vehicule electrice alegerea formatelor de celule, utilizând tehnologia noastră XFC, care va depăși barierele actuale pentru deținerea unui vehicul electric: autonomia și anxietatea de încărcare”, a subliniat CEO-ul StoreDot, Dr. Doron Myersdorf.

Potrivit acestuia, compania israeliană negociază deja cu mai mulţi producători auto care s-au arătat interesaţi de aceste baterii, care speră să facă rapid tranziţia de la motoarele cu combustie internă.

Producţia în masă a bateriei ar urma să înceapă în 2024.

Aceeaşi companie israeliană lucrează la o tehnologie XED (extreme energy density), care ar trebui să ducă la dezvoltarea unor baterii cu o durată de viaţă mai mare decât în prezent. Această tehnologie va fi gata pentru lasansarea pe piaţă în 2028.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch a inaugurat a treia hală de producție în cadrul fabricii de componente electronice auto din Cluj

Continental dezvoltă noi funcții pentru protecție cuprinzătoare a pasagerilor vehiculului

 

Adaugati comentariu