Continental Anvelope: Rezultatul măsurătorilor de mediu, sub limita legală

Continental Anvelope Timişoara realizează periodic măsurători de monitorizare şi evaluare a calităţii factorilor de mediu, în conformitate cu prevederile autorizaţiei de mediu. În acest context, compania a anunţat că valorile măsurate în primele şase luni ale anului 2019 pentru parametrii stabiliţi se situează sub valoarea-limită legală.
Continental Anvelope

Continental, companie tehnologică, continuă paşii făcuţi în direcţia de a susţine o dezvoltare naturală a mediului înconjurător. În acest sens, fabrica de anvelope din Timişoara efectuează monitorizări trimestriale şi semestriale ale unei serii de parametrii definiţi pentru emisiile atmosferice, pentru evacuările de ape uzate şi pentru aerul ambiental. Aceste monitorizări vizează conformarea la valorile-limită stabilite prin legislaţia în vigoare în domeniu.

Valorile au fost monitorizate şi evaluate în perioada 27 februarie – 15 iunie 2019, cu laboratoare abilitate si acreditate RENAR (Asociaţia de Acreditare din România). Rezultatele măsurătorilor din fabrica de anvelope se încadrează în valoarea-limită legală, situându-se mult sub această valoare.

Autorizaţia de mediu nr. 11349 din data de 29 aprilie 2013, revizuită la data de 26 august 2016 şi validă până în 29 aprilie 2023, prevede ca fabrica de anvelope din Timişoara să monitorizeze emisiile din aerul înconjurător, imisiile la limita de proprietate, calitatea apelor uzate deversate în reţeaua de canalizare a municipiului, precum şi calitatea apelor pluviale deversate în reţeaua pluvială. Indicatorii care se urmăresc sunt: COV (compuşi organici volatili) exprimaţi ca echivalent benzen, pulberi, particule în suspensie PM10 (pentru aer), pH, CCOCr, azot amoniacal, fosfor total, materii în suspensie, substanţe extractibile în solvenţi organici, produse petroliere (pentru apa uzată).

„Continental investeşte constant în tehnologie pentru îmbunătăţirea calităţii proceselor şi produselor sale; în plus, se implică permanent în dezvoltarea de noi tehnologii de protecţie a mediului, precum şi de ergonomie”, arată reprezentanţii companiei.

Conform surselor citate, în cei 18 ani de activitate la Timişoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope şi a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Uzina a produs şi livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienţilor din Europa şi din întreaga lume.

În Timişoara, compania produce o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 şi 20 de ţoli, în linie cu cerinţele pieţei, incluzând anvelope cu valoare ridicată pentru automobile premium, anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum şi anvelope pentru vehicule comerciale uşoare (VAN).

 

CITEŞTE ŞI:

Schimbări în structura grupului Leoni, prezent şi în România

KYB anunţă noul parteneriat OE cu Skoda

Acord între constructorii auto din Marea Britanie şi China

Adaugati comentariu