Schimbări în structura grupului Leoni, prezent şi în România

Compania germană Leoni analizează vânzarea sau listarea diviziei care produce fire şi cabluri, ca parte a procesului de restructurare a grupului.
leoni

Potrivit directorului general, Aldo Kamper, compania va separa divizia de sisteme de cabluri (WSD) de divizia care produce fire şi cabluri (WCS) şi va analiza o vânzare parţială sau va demara o Ofertă Publică Iniţială (IPO) a WCS.

„Avem nevoie de fonduri pentru a investi în divizia noastră de sisteme de cabluri. Credem că ambele divizii vor beneficia de pe urma separării”, a declarat Aldo Kamper, citat de Reuters.

Leoni a anunţat deja că ia în calcul toate opţiunile pentru a-şi asigura viitoarea finanţare, după ce a raportat pierderi nete de 132 de milioane de euro în primul trimestru din 2019.

Producătorul german de cabluri auto Leoni a renunţat în martie la ţinta de profit pe 2019, anunţând că va face concedieri şi că este posibil să vândă active.

În februarie, compania estima pentru 2019 un profit înainte de taxe şi dobânzi de 100 – 130 de milioane de euro, în scădere faţă de 144 de milioane de euro în 2018, dar în martie a anunţat că nu-şi va îndeplini acest obiectiv şi va stabili unul nou.

Ca parte a planului de restructurare, prezentat în linii mari încă de anul trecut, compania va renunţa la aproximativ 2.000 din cei peste 90.000 de angajaţi pe plan global.

„Evoluţiile de la sfârşitul anului fiscal 2018 şi în special cele din primele două luni din acest an ne-au făcut să înţelegem că trebuie să acţionăm mai rapid şi mai decisiv pentru a readuce Leoni în grafic”, a afirmat Aldo Kamper, care este din septembrie director general.

El şi echipa sa vor lua în considerare toate opţiunile pentru afacere, care înregistrează vânzări anuale de până la 500 de milioane de euro.

În decembrie, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că producătorul de cabluri auto Motherson Sumi a demarat discuţiile cu Leoni pentru o posibilă fuziune între cele două companii.

Motherson Sumi, companie cu sediul în India şi o capitalizare de piaţă de 7,1 miliarde dolari, caută de ceva vreme o ţintă de achiziţie importantă în Europa cu ajutorul unei bănci de investiţii şi încă nu a pus la punct finanţarea pentru o posibilă tranzacţie cu Leoni, care ar urma să aibă o valoare de peste un miliard de euro, a
declarat una dintre surse.

Deocamdată structura exactă a unei tranzacţii nu este clară şi este posibil ca discuţiile să nu se finalizeze printr-un acord, au adăugat sursele.

Leoni deţine 3 fabrici în România

Pitrivit datelor companiei, Leoni are 11.700 de angajaţi în România. Grupul a intrat pe piaţa locală în anul  2000 odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad.  Au urmat fabricile din Bistriţa (2002) şi Piteşti (2005), iar ulterior au fost deschise  fabricile satelit din Beiuş, Luduş, Marghita şi Bumbeşti-Jiu. În anul 2016, a fost  înfiinţat primul Shared Service Center Leoni (SSC) în Cluj-Napoca.

 

CITEŞTE ŞI:

KYB anunţă noul parteneriat OE cu Skoda

Acord între constructorii auto din Marea Britanie şi China

Premieră mondială pentru maşina de curse cu sistem de direcţie prin fir

 

Adaugati comentariu