Cum a construit Porsche uzina pentru Taycan, prima sa maşină sport electrică

În mai puţin de 48 de luni, Porsche a deschis o nouă platformă de producţie în cadrul uzinei din Zuffenhausen, pentru prima sa maşină sport electrică, Taycan.
taycan

Potrivit reprezentanţilor companiei, asamblarea modelului Taycan are loc într-o „fabrică a viitorului” – flexibilă, conectată la reţea şi folosind tehnologiile standardului Industry 4.0. Toate la un loc formează un pas înainte către „Zero Impact Factory”, o uzină auto care nu are niciun impact negativ asupra mediului. Astfel, producţia Porsche Taycan nu emană CO2 în atmosferă.

Pe lângă utilizarea energiei electrice din surse regenerabile şi biogaz pentru a genera căldură, noile clădiri de producţie sunt proiectate să fie extrem de eficiente din punct de vedere energetic. Alte exemple sunt vehiculele logistice alimentate electric, utilizarea căldurii generată în atelierul de vopsire, „înverzirea” spaţiilor de pe acoperiş şi o abordare continuă şi holistică a altor potenţiale economii de resurse.

Proiectul de construcţie a inclus 21 de sub-proiecte individuale, rezultatul fiind un atelier de producţie a caroseriilor, unul de vopsire, o uzină pentru producţia de motoare şi componente electrice, precum şi o hală de asamblare a maşinilor

Un total de 35.000 de tone de oţel au fost utilizate pentru realizarea noului ansamblu de construcţii. Suprafaţa totală a clădirilor se ridică la 170.000 de metri pătraţi.

„Am construit o uzină în interiorul alteia – în mijlocul oraşului şi aproape de vecinii noştri, în cele mai limitate spaţii, în cel mai scurt timp posibil şi fără a perturba instalaţia de producţie de maşini sport care există şi funcţionează la capacitate maximă. Acum, uzina a fost finalizată în termen şi fără nici un fel de dezavantaje majore. Acest lucru a fost posibil datorită unei planificări minuţioase şi a unei echipe excelente. Un număr de 130 de companii şi furnizori au făcut parte din acea echipă. Una dintre capodoperele logistice a fost coordonarea traficului şantierului fără a afecta fluxul regulat semnificativ din uzină. Un dialog strâns cu vecinii noştri a fost, de asemenea, crucial. I-am ţinut la curent în fiecare zi cu privire la evoluţia întregului proiect”, a explicat Albrecht Reimold, membru al Comitetului Executiv pentru producţie şi logistică la Porsche AG.

Alte câteva cifre interesante: 10.000 de permise au fost emise pentru acces în teritoriu, au fost aduse 530 de containere pe şantier şi s-au ridicat trei kilometri de garduri, asta pe lângă întinderea a 35 de km de cabluri pentru asigurare cu energie electrică inclusiv 1.000 de corpuri de iluminat, dar şi patru kilometri de drum nou.

Producţia noului Porsche Taycan va genera 1.500 de noi locuri de muncă. În timp ce îşi construia noua uzină şi se pregătea pentru producţie, Porsche a implementat, de asemenea, un program de formare fără precedent pentru familiarizarea tuturor angajaţilor cu caracteristicile unice ale electromobilităţii. În total, compania
urmează să investească peste şase miliarde de euro în electromobilitate până în 2022.

Compania a investit 700 de milioane de euro în noile instalaţii de producţie.

 

CITEŞTE ŞI:

Chinezii de la Yanfeng Automotive Interiors deschid o fabrică în Serbia

Aniversare: 50 de ani de la aparţia sistemului anti-blocare al frânei (ABS)

PwC: Producătorii auto vor fi obligaţi să-şi diminueze costurile

 

Adaugati comentariu