Continental configurează un ecosistem sănătos pentru mobilitate

Concret, concernul şi-a propus ca până în anul 2040 să atingă neutralitatea CO2 în cadrul propriilor procese de producţie. Ca un prim pas, Continental are deja preocupări, ca până la sfârşitul anului 2020 să folosească în toate unităţile sale de producţie din toată lumea curent electric produs exclusiv din surse regenerabile.

Pentru Continental producţia neutră în raport cu emisiile de CO2 este o parte necesară a ecosistemului de mobilitate sănătos. În acest sens, compania de tehnologie prezintă la IAA inovaţii deschizătoare de drumuri, sub motto-ul „Mobility is the Heartbeat of Life” („Mobilitatea reprezintă pulsul vieţii”). Acestea asigură reducerea emisiilor, o siguranţă mai mare şi o interconectare şi digitalizare mai pronunţate, în vederea creşterii confortului şi a reducerii numărului de accidente. Având în vedere conjunctura tensionată precum şi necesitatea investiţiilor în mobilitatea viitorului şi în digitalizare, Degenhart a apelat la factorii politici din Germania pentru a se plia situaţiei actuale prin reducerea contribuţiilor şi a fiscalităţii pentru firme şi consumatori.
Continental, arhitectul ecosistemului de mobilitate sănătos
Prin motto-ul său de la IAA „Mobility is the Heartbeat of Life”, Continental întăreşte convingerea că fără mobilitate nu există calitatea vieţii. Continental se consideră astfel arhitect:
„Creăm ecosistemul de mobilitate sănătos. Mobilitatea sănătoasă este încrederea deplină. Ea este sigură, curată şi interconectată. Soluţiile noastre ajută oamenii şi societatea în vederea creşterii calităţii vieţii, a progresului mai rapid, a grijii sporite pentru mediu şi a oportunităţilor personale în viitor. Pentru asta bate inima noastră”, a evidenţiat preşedintele Degenhart la IAA ca fiind misiunea Continental pentru o turnură pozitivă a mobilităţii.
În viziunea Continental, doar un ecosistem sănătos de mobilitate poate contribui deopotrivă la satisfacerea necesităţilor de mobilitate din viitor, la creşterea profitabilă pe termen lung a mediului de afaceri, la crearea de locuri de muncă şi la bunăstare.
Noua strategie de mediu a Continental
„Mobilitatea viitorului trebuie să protejeze clima, să fie eficientă şi să fie socială”, a subliniat preşedintele Degenhart la IAA referindu-se la viitorul ecosistem. „Țintim astfel noi tehnologii, care sunt acceptate atât ca fiind eficiente ecologic, cât şi social. Astfel protejăm nu numai clima în mod ecologic, ci şi mediul economic şi social. Pentru a face posibil acest lucru, trebuie să avem în vedere toate aceste aspecte încă din etapa de producţie”.
El a prezentat la Frankfurt diferitele componente ale noii strategii Continental pentru mediu. Compania de tehnologie îşi va optimiza continuu procesele sale de producţie pentru a atinge neutralitatea integrală cu privire la emisiile de CO2 până în anul 2040.
„Dorim să devenim şi mai eficienţi energetic”, a declarat Degenhart. „Din punct de vedere al volumului, vom reduce cu o cincime consumul de energie în următorii zece ani ”. Totodată, Continental va susţine consecvent tendinţa de trecere la energii regenerabile. Concernul se străduieşte ca până la sfârşitul anului 2020 să folosească 100% curent electric produs din surse regenerabile la toate unităţile sale de producţie, în întreaga lume. Alte elemente ale strategiei companiei pentru mediu se referă la eficienţa de utilizare a resurselor, reducerea deşeurilor şi folosirea durabilă a apei în regiunile în care accesul la apă potabilă este deosebit de dificil.
Apel la legiuitori: Reduceţi povara care apasă asupra industriei!
Compania tehnologică lansează cu ocazia salonului auto de la Frankfurt un apel puternic adresat legiuitorilor din Germania. „În Germania avem cel mai mare impozit pe profit dintre toate ţările membre în OECD. La aceasta se mai adaugă şi contribuţiile sociale ridicate, iar la costurile pentru energie ne plasăm pe locul doi în lume. Această povară e prea grea, pentru a putea face faţă şi stagnării creşterii economice mondiale. Reducerea fiscalităţii ar permite investiţii crescute în inovare. Aici este loc pentru mai bine”, a punctat Degenhart.
„Suntem convinşi că industria auto trebuie să devină neutră CO2 până cel târziu în anul 2050. Acest lucru e posibil, dacă factorii economici şi politici colaborează. Apelul nostru către politic este aşadar: stabiliţi ţinte de eficienţă ecologică, care să fie fezabile economic şi ecologic”, a menţionat preşedintele Consiliului de Administraţie, care a adăugat: „Industria noastră poate păstra o mobilitatea curată, mai ales dacă este susţinută mai viguros. Deoarece industria auto germană este absolut sustenabilă. Cine face experimente cu viitorul industriei auto, se joacă cu focul şi poate avea cele mai puternice consecinţe pentru economia germană, atât în sens pozitiv, cât şi negativ”.

Degenhart îşi doreşte în aceste vremuri de schimbare o încredere mai mare: „Ceea ce ne lipseşte, este un optimism mai mare. Avem tendinţa în Germania să ne subestimăm capacităţile. Mai bine să ne recunoaştem şi să ne promovăm atuurile!”. El a făcut apoi trimitere la succesele înregistrate în domeniul inovaţiei din industria auto: salturile tehnologice în domeniul conducerii automate, autonome şi interconectate, precum şi la transformările radicale în domeniul sistemelor de transmisie.
Astfel, Continental prezintă la IAA o soluţie pentru sistemele de transmisie a autovehiculelor electrice care nu doar că deschid producătorilor auto calea unor economii financiare şi de materiale, ci şi scurtează – datorită gradului ridicat de integrare a sistemelor – durata ciclului de proiectare înaintea demarării producţiei de serie.
Producţia de serie a modulului complet integrat de transmisie se lansează încă din acest an în Europa şi China.
Noi inovaţii Continental: Emisii mai reduse, accidente de bicicletă mai puţine
Continental prezintă la Frankfurt, pe lângă sistemul său de transmisie complet integrat, nenumărate alte inovaţii pentru o mobilitate sănătoasă. Asftel, vizitatorii la târg pot experimenta într-un simulator auto conducerea sigură, inteligentă şi fără stres într-o maşină interconectată a viitorului. „Computere de înaltă performanţă, suprafeţe inteligente şi conexiunea în Cloud transformă automobilul viitorului într-un însoţitor digital”, clasifică Degenhart eforturile în domeniul interconectării.

În plus, compania tehnologică prezintă noul său senzor radar de proximitate. Senzorul poate detecta cu mare precizie alţi participanţi la trafic şi obstacole. Prin aceasta, un asistent la viraj recunoaşte pericolul mai devreme decât o făcea până în prezent, putând avertiza mai curând şoferul pentru a frâna de urgenţă sau sistemul pentru a declanşa automat frânarea de urgenţă. Se pot evita, de exemplu, accidentele autoturismelor cu bicicletele şi cu camioanele. „Suntem convişi de mai mulţi ani încoace: locul accidentelor este la muzeu. Mijloacele tehnice în acest sens se dezvoltă în mâinile noastre”, precizează Degenhart.
CITEŞTE ŞI:
Cum a construit Porsche uzina pentru Taycan, prima sa maşină sport electrică
Chinezii de la Yanfeng Automotive Interiors deschid o fabrică în Serbia
Aniversare: 50 de ani de la aparţia sistemului anti-blocare al frânei (ABS)