eJobs: Salariul mediu în industria auto din România, 650 de euro

Salariul mediu net al unui român care activează în industria auto este de 650 de euro pe lună, în timp ce, în regiune, Estonia este ţara cu cele mai mari salarii din industria auto, respectiv 1.205 euro lunar, arată o analiză eJobs, pe baza datelor oferite de comparatorul salarial Paylab.
bani

Ierarhia regională este completată de Cehia, cu o medie salarială netă lunară de 1.052 de euro, Letonia şi Slovacia (965, respectiv 952 de euro).

De asemenea, lituanienii care lucrează în domeniul auto au salarii medii nete de 900 de euro pe lună, în Ungaria media ajunge la 883 de euro, iar în Croaţia la 702 de euro.

„Doar angajatorii din Bulgaria şi Serbia oferă salarii mai mici decât cei din România, respectiv 606 şi 512 euro”, arată analiza eJobs.

Potrivit sursei citate, România este una dintre ţările europene cu cei mai mulţi angajaţi (locul 5), raportat la populaţia totală, care lucrează în industria auto. Astfel, cifrele oficiale de la nivelul Uniunii Europene (UE) arată că există între 150.000 şi 200.000 de angajaţi în acest sector. Cehia şi Slovacia sunt ţările europene cu cei mai mulţi angajaţi în industria auto.

În acest moment, peste 2.500 de locuri de muncă în industria auto sunt disponibile pe platforma eJobs, iar cele mai multe dintre acestea se adresează candidaţilor cu nivel de experienţă minim (0-2 ani) sau mediu (2-5 ani).

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România şi aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. La ora actuală, eJobs.ro are un număr de peste patru milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de fani de 290.000 pe Facebook.

 

CITEŞTE ŞI:

Continental configurează un ecosistem sănătos pentru mobilitate

Cum a construit Porsche uzina pentru Taycan, prima sa maşină sport electrică

Chinezii de la Yanfeng Automotive Interiors deschid o fabrică în Serbia

 

 

Adaugati comentariu