Nissan Motor vrea să renunţe la distribuţia componentelor auto

Nissan Motor Co. intenţionează să-şi vândă operaţiunile de distribuţie a componentelor auto şi materialelor, estimând că poate obţine aproximativ 1 miliard de dolari în urma tranzacţiei, relatează Bloomberg.
nissan motor

Acestea spun că societatea auto japoneză aşteaptă oferte de la firme de private equity şi de tranzacţii pentru întreaga divizie Nissan Trading Co. Cumpărătorul ar urma să fie selectat până în luna octombrie, constructorul auto japonez aşteptând oferte de la firme de private equity.

Divizia de distribuţie a componentelor auto şi materialelor a fost creată de Nissan Motor în 1978, în acest moment derulând operaţiuni în Coreea de Sud, Mexic, India, Marea Britanie, China şi SUA. Aproximativ 37% din vânzări provine din livrarea de componente auto, iar 47%, din materiale.

Potrivit Bloomberg, vânzarea diviziei, care a avut vânzări de 676,1 miliarde de yeni (6 miliarde de dolari) în anul fiscal încheiat în martie, ar ajuta Nissan să obţină lichidităţi necesare redresării. Compania auto este afectată de declinul vânzărilor în SUA, iar în iulie a accelerat măsurile de restructurare care includ 12.500 de disponibilizări.

 

CITEŞTE ŞI:

eJobs: Salariul mediu în industria auto din România, 650 de euro

Continental configurează un ecosistem sănătos pentru mobilitate

Cum a construit Porsche uzina pentru Taycan, prima sa maşină sport electrică

Adaugati comentariu