Dacia mută parțial producția lui Logan MCV în Maroc

Dacia Logan MCV nu va mai fi fabricată la Pitești. Renault a decis să mute parțial, din prima jumătate a lui 2017, producția modelului break în Maroc, la uzina din Tanger.

Cu scopul de a elibera o capacitate de producţie pentru Duster, Grupul Renault va produce Logan MCV şi în uzina din Tanger. Astfel, începând din primul trimestru 2017, Logan MCV va fi produs la uzina de la Mioveni şi la uzina din Tanger, în Maroc„, se arată într-un comunicat de presă Dacia.

Anul trecut, Dacia a asamblat la Mioveni circa 40.000 de exemplare Logan MCV, cifră ce reprezintă mai mult de 10% din producția totală a fabricii argeșene. „Capacitatea de productie instalată a uzinei din Mioveni este utilizată la maximum. În acest context, această a doua industrializare nu impactează nici organizarea uzinei din Mioveni, nici activitatea şi nici salariaţii din România”, mai precizează Grupul Renault România.

Mutarea producţiei modelului Logan MCV la Tanger va presupune cheltuieli suplimentare, estimate la 20 de milioane euro. De la deschiderea fabricii marocane, în 2012, Renault a investit deja 1,2 miliarde de euro în liniile de asamblare de la Tanger. Renault a angajat deja 600 muncitori noi la începutul lui 2016.

În prezent, în Maroc sunt construite modelele Sandero, Dokker si Lodgy. Capacitatea maximă a uzinei din Tanger este de 340.000 unități/an. Anul trecut, Dacia a asamblat în Maroc 229.000 mașini, anul acesta fiind preconizată o cadență totală de 276.000 unități, cele mai multe modele Sandero și Sandero Stepway.

Adaugati comentariu