Daimler va plăti o amendă de 870 mil. euro pentru încălcarea regulilor privind emisiile

Gigantul auto german Daimler a declarat marţi că nu va contesta un ordin al procurorilor din Stuttgart de a plăti o amendă de 870 de milioane de euro în cazul a peste sute de mii de vehicule diesel care au încălcat regulile privind emisiile, a anunţat constructorul auto.
Mercedes

Potrivit procurorilor din Stuttgart, amenda se referă la aproximativ 684.000 de vehicule la care au fost semnalate emisii excesive de către autoritatea federală de transport, KBA.

Anchetatorii „au identificat o încălcare a atribuţiilor de supervizare în divizia Daimler care se ocupă de certificarea vehiculelor începând cu 2008”. Aceştia au precizat că amenda nu are impact asupra investigaţiilor în derulare legate de manipularea emisiilor motoarelor diesel.

Recent, Ministerul Transporturilor din Germania a cerut Daimler să recheme în service încă 60.000 de maşini Mercedes-Benz fabricate în perioada 2012 – 2015, deoarece aveau instalate dispozitive capabile să reducă emisiile în cadrul testelor de laborator. De asemenea, autorităţile de la Berlin au anunţat că vor extinde investigaţia şi la alte modele.

După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate în prezent în circulaţie în Germania.

Analiştii susţin că la vehiculele incriminate sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat când temperatura exterioară coboară sub un anumit nivel. Conform normelor europene în vigoare, această procedură nu este permisă decât în situaţia evitării unui accident sau a pagubelor produse motorului. În consecinţă, Guvernul german a cerut producătorilor auto să revizuiască acest mecanism.

De asemenea, Daimler a rechemat la service în mod voluntar trei milioane vehicule din Europa care încălcau standardele privind emisiile. Măsurile au fost luate pentru a reduce emisiile de oxid de azot, care provoacă probleme respiratorii, a anunţat Daimler.

Board-ul Daimler a aprobat măsuri de reducere a poluării provocate de motoarele diesel în Europa, inclusiv o investiţie de 220 de milioane de euro pentru a moderniza peste trei milioane de vehicule Mercedes-Benz echipate cu motoare diesel.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

 

CITEŞTE ŞI:

Hyundai şi Aptiv vor dezvolta tehnologii pentru conducere autonomă

ACAROM: Industria auto europeană spune NU unui Brexit fără acord

Toyota va produce un nou model în Brazilia

 

 

Adaugati comentariu