Hyundai şi Aptiv vor dezvolta tehnologii pentru conducere autonomă

Hyundai Motor Group şi Aptiv îşi unesc forţele într-un joint-venture de 4 miliarde de dolari pentru a dezvolta tehnologii pentru conducere autonomă.
Hyundai

Hyundai Motor, Kia Motors şi Hyundai Mobis vor contribui împreună cu 1,6 miliarde de dolari în numerar şi cu 400 de milioane sub formă de resurse pentru cercetare şi dezvoltare, cea mai mare investiţie realizată de un constructor auto sud-coreean.

Aptiv, care are sediul central în Dublin, va deţine o participaţie de 50% la compania mixtă şi va contribui cu tehnologie pentru conducere autonomă, proprietate intelectuală şi cu aproximativ 700 de angajaţi concentraţi pe dezvoltarea de soluţii de conducere autonomă măsurabile.

Potrivit reprezentanţilor companiei, firma nu se va implica în derularea serviciilor de rețea, date sau rețele proprii. În schimb, noua companie va începe testarea de sisteme integral autonome în 2020 şi va avea în 2022 o platformă pentru conducere autonomă gata de producţie disponibilă pentru furnizorii de servicii cu robotaxiuri, operatori de flote şi producători auto.

Aptiv, care produce componente auto şi oferă tehnologie pentru automobile autonome, a fost cunoscută anterior sub numele de Delphi Automotive, care s-a divizat în 2017 în Aptiv şi Delphi Technologies.

 

CITEŞTE ŞI:

ACAROM: Industria auto europeană spune NU unui Brexit fără acord

Toyota va produce un nou model în Brazilia

Nissan Motor vrea să renunţe la distribuţia componentelor auto

 

 

 

Adaugati comentariu