Prezentare: Aston Martin AM-RB 001

Aston Martin a confirmat oficial colaborarea cu designerul Adrian Newey și cu Red Bull pentru realizarea unui hypercar care se va numi AM-RB 001.

Nu s-au anunțat prea multe detalii tehnice decât că va fi propulsat de un motor V12 aspirat și că raportul masă/putere va fi de 1 kg/CP. Se vor produce între 99 și 150 unități inclusiv prototipurile de test și 25 de versiuni pentru circuit, primele livrări urmând să înceapă în 2018. Din primele fotografii se observă că hypercarul Aston va prelua ceva din elementele de design ale prototipurilor LMP1 de la Le Mans cu aripile înălțate și o parte frontală scurtă. Hypercarul AM-RB 001 este doar vârful aisbergului deoarece Aston Martin pregătește o ofensivă fără precedent, 700 milioane de lire sterline urmând a fi investite în 10 modele noi până în 2021. Printre noutăți se numără și succesori ai unor modele existente dar și modele complet noi care nu au existat vreodată în gama Aston Martin.

1

Astfel, în 2017 se va lansa noul V8 Vantage și versiunea cabrio Volante a lui DB11. V8 Vantage va fi primul Aston care va beneficia de parteneriatul cu Mercedes, urmând să aibă sub capotă noul motor V8 AMG de 4 litri și 510 CP. În 2018 vor urma V8 Vantage Roadster, noul Vanquish care s-ar putea să poarte numele de DBS și hypercarul anunțat mai sus. În 2019 va urma și DBX, primul SUV din istoria mărcii, în discuție fiind și o versiune full electrică a lui Rapide. DBX nu fi construit pe o platformă de SUV Mercedes ci pe noua platformă flexibilă Aston. Șeful lui Aston, Andy Palmer, dorește ca noul DBX să nu fie în primul rând un SUV clasic, ci un crossover care să pună dinamica pe primul plan.

Adaugati comentariu