Fabrica Bosch din Blaj a echipat un laborator dedicat pregătirii studenţilor

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat un laborator în incinta Extensiei Universitare Alba Iulia a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), pe care l-a dotat cu echipament tehnic.
bosch

Fabrica Bosch din Blaj acordă o atenţie deosebită educaţiei, prin extinderea şi consolidarea colaborărilor cu universităţile din regiune. Laboratorul Bosch din cadrul UTCN a fost dotat cu un echipament de automatizare numit Computer Numerical Control (CNC), dar şi cu alte echipamente tehnice specifice, în valoare totală de 40.000 de euro. Pe viitor, sute de studenţi vor beneficia de experienţa practică pusă la dispoziţie prin intermediul acestor echipamente.

„M-au impresionat în mod special discuţiile pe care le-am avut cu studenţii şi ne bucurăm că o parte dintre ei lucrează deja în fabrica noastră. A fost plăcut să descopăr atitudinea lor pozitivă faţă de Bosch şi faptul că studenţii apreciază şi valorifică experienţa oferită de munca în fabrica din Blaj. Totodată, a fost îmbucurător să aflu că, din ce în ce mai mult, cadrele didactice sunt orientate pe partea practică a învăţării, pe care o echilibrează perfect cu cea teoretică”, a arătat Alexander Firsching, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj.

Locaţia Bosch din Blaj susţine educaţia, iar dotarea acestui laborator, care poartă numele companiei, contribuie la dezvoltarea şi îmbunăţăţirea calităţii educaţiei tehnice în regiune.

„Studenţii Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, Extensia Universitară Alba Iulia, vor beneficia de aceste facilităţi, devenind resursa umană capabilă să aducă plus valoare industriei judeţului Alba şi să contribuie la creşterea calităţii vieţii la nivelul întregii comunităţi”, a adăugat Dr. Ing. Ec. Cristina Fenişer, directorul Extensiei Universitare a UTCN la Alba Iulia.

Responsabilitate în domeniul educaţiei

Compania Bosch este preocupată în mod constant de adaptarea ofertei educaţionale la cerinţele actuale ale industriei. Astfel, fabrica din Blaj a întreprins diferite activităţi spre a veni în întâmpinarea nevoilor pe care le au studenţii, astfel încât să se poată integra rapid pe piaţa muncii. În acest sens, Firsching a susţinut un seminar pe tema Leadership în industria automotive, pentru studenţii Universităţii 1 Decembrie 1918, din Alba Iulia.

Totodată, managementul companiei a demarat discuţiile cu reprezentanţii Universităţii din Petroşani, în vederea stabilirii unor etape clare de colaborare. De asemenea, mai mulţi specialişti din fabrica Bosch din Blaj au susţinut seminare şi workshop-uri în cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, pe teme precum Sistemul de producţie Bosch, Industrie 4.0 sau soluţionarea problemelor.

Noi oportunităţi de carieră pentru tinerele talente

Locaţia Bosch din Blaj oferă posibilităţi de dezvoltare atât pentru studenţii din domeniul tehnic, cât şi pentru cei din domeniul administrativ. Aceştia au posibilitatea să se înscrie într-un program de practică plătită în timpul studiilor, în care sunt implicaţi deja 18 studenţi.

Mai mult, studenţii dornici să se dezvolte din punct de vedere profesional, pot intra ulterior în programul Working Student, unde beneficiază de mentorat din partea specialiştilor Bosch. Tinerii îşi pot stabili programul de lucru în funcţie de orarul pe care îl au la universităţile la care studiază.

Totodată, studenţii pot fi îndrumaţi pe parcursul întregului proces de pregătire a lucrării de licenţă sau disertaţie. Pe baza performanţei dobândite ca Working Student, aceştia pot deveni elegibili şi pentru alte programe Bosch, cum ar fi Junior Managers Program (JMP).

 

CITEŞTE ŞI:

Ajutorul de stat pentru PSA de la Guvernul spaniol, sub lupa CE

Din uzina de la Piteşti iese o maşină din zece ale Grupului Renault

Bosch lansează un nou program de masterat în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

 

Adaugati comentariu