Faurecia a preluat controlul integral asupra SAS Automotive Systems

Comisia Europeană (CE) a aprobat, în conformitatea cu Regulamentul UE privind concentrările, preluarea controlului integral asupra societăţii SAS Autosystemtechnik (Automotive Systems) de către compania franceză Faurecia.
SAS Automotive Systems

Comisia a concluzionat că achiziţia propusă nu ar ridica probleme de concurenţă, deoarece Faurecia deţine deja o parte din SAS.

Tranzacţia a fost examinată în cadrul procedurii simplificate de revizuire a fuziunii.

SAS, sediul în Karlsruhe (Germania) este specializată în asamblarea modulelor de cabină pentru autoturisme şi vehicule comerciale, până acum fiind deţinută în mod egal de Faurecia şi Continental.

Faurecia, deţinută de PSA Group, este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, cu 300 de fabrici în 35 de ţări, în care lucrează peste 100.000 de angajaţi. În România, compania activează din 2003 şi numără peste 3.300 de salariaţi în fabricile de la Tălmaciu, jud. Sibiu (scaune auto); Craiova, jud. Dolj (sisteme de control a emisiilor); Mioveni şi Căteasca, jud. Argeş (sisteme de interior) şi Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea (scaune auto).

Prezentă pe piaţa românească din 1999, gigantul tehnologic german Continental a investit circa 1,6 miliarde euro în activităţile din România. Compania deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Doar în 2018, Continental România a direcţionat peste 600.000 de euro spre proiecte educaţionale, renovarea de spitale sau centre medicale, susţinerea de evenimente culturale, încurajarea mişcării şi a sportului.

 

CITEŞTE ŞI:

Industria de automobile a Germaniei, la cel mai slab rezultat din ultimii 23 de ani

Volvo S60, autoturismul ideal pentru călătoriile tale zilnice

Ferrari se alătură Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile

 

Adaugati comentariu