Industria de automobile a Germaniei, la cel mai slab rezultat din ultimii 23 de ani

Industria de automobile a Germaniei a înregistrat, în 2019, cel mai slab rezultat din ultimii 23 de ani, ca urmare a reducerii cererii venite de pe pieţele internaţionale.
industria de automobile

Datele Asociaţiei Industriei Auto Germane (VDA) arată că, anul trecut, constructorii auto germani precum Volkswagen AG, BMW AG şi Daimler AG au produs 4,66 milioane vehicule la uzinele lor din Germania, cel mai mic număr din 1996. Potrivit VDA, cifra din 2019 este cu 9% mai mică decât cea din 2018.

Statutul Germaniei de mare putere globală în domeniul producţiei s-a construit în mare parte pe industria auto, însă, în ultima vreme, îngrijorările legate de poluare, intensificate de scandalul manipulării emisiilor poluante izbucnit în 2015 la Volkswagen, disputele comerciale şi încetinirea economică au afectat cererea pentru automobilele germane. Daimler, Volkswagen şi producătorul de componente auto Continental AG au început să restructureze personalul pentru a diminua costurile,relatează Bloomberg.

În paralel, industria de automobile germană trebuie să cheltuiască miliarde de euro pentru a dezvolta vehicule ecologice şi a contracara extinderea serviciilor de tip ridesharing, precum Uber Technologies Inc., companie care în prezent are o valoare de piaţă comparabilă cu cea a Daimler.

Pe de altă parte, cifrele publicate de VDA arată că piaţa auto internă a Germaniei a crescut cu 5% anul trecut, după ce cumpărătorii au înregistrat 3,6 milioane de noi autoturisme, cel mai mare număr de după 2009. Cu toate acestea, Asociaţia Industriei Auto Germane se aşteaptă ca piaţa să scadă în acest an.

Separat, Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a informat că Germania a trecut în faţa Norvegiei, devenind cea mai mare piaţă auto europeană pentru vehiculele electrice cu 63.281 de unităţi vândute anul trecut.

 

CITEŞTE ŞI:

Volvo S60, autoturismul ideal pentru călătoriile tale zilnice

Ferrari se alătură Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile

KIA şi Hyundai vor evalua proiectarea automobilelor prin tehnologie VR

Adaugati comentariu