KIA şi Hyundai vor evalua proiectarea automobilelor prin tehnologie VR

Noul sistem de evaluare a proiectării auto VR, dezvoltat de Kia şi Hyundai, permite participarea simultană a 20 de persoane în procesul de proiectare a unui automobil. Acesta va reduce timpul de dezvoltare al automobilelor cu 20% şi costurile anuale de dezvoltare cu 15%.
vr

Constructorii auto Kia Motors Corporation şi Hyundai Motor Company au lansat un nou sistem de evaluare a proiectării automobilelor cu ajutorul Realităţii Virtuale (VR – Virtual Reality) la centrul global de design al grupului. Noul sistem, introdus la Centrul de cercetare-dezvoltare din Namyang, Coreea de Sud, demonstrează concentrarea sporită pe îmbunătăţirea procesului de dezvoltare a automobilului prin implementarea tehnologiei VR.

Kia şi Hyundai au demonstrat cum va fi utilizată noua tehnologie VR de ambele branduri în viitor. Tehnologia foloseşte câteva aplicaţii de proiectare/dezvoltare, care permit echipelor de designeri şi ingineri să evalueze calitatea proiectării automobilului şi să verifice procesul de dezvoltare a acestuia.

Tehnologia este parte a unei investiţii de 15 miliarde KRW (12.8 milioane dolari) în Centrul de cercetare-dezvoltare de la Namyang, investiţie anunţată de Kia şi Hyundai în martie 2019. De-a lungul implementării complete a procesului virtual de dezvoltare în cadrul Centrului de cercetare-dezvoltare şi în etapele de pre-producţie, Kia şi Hyundai anticipează o reducere cu 20% a timpului de dezvoltare al automobilului şi o reducere de 15% a costurilor anuale de dezvoltare.

„Procesul de dezvoltare virtuală este un pas necesar pentru a răspunde rapid şi a reacţiona cu agilitate la nevoile clienţilor şi la schimbările de paradigmă din industria auto”, spune Albert Bierman, Șeful diviziei de cercetare-dezvoltare al Hyundai Motor Group. „Prin consolidarea proceselor virtuale, vom îmbunătăţi calitatea şi profitabilitatea, crescând în final investiţia în cercetare-dezvoltare, pentru a asigura competitivitatea în mobilitatea viitoare.”

Pe lângă reducerea costurilor de dezvoltare, se preconizează că aceste tehnologii virtuale noi vor creşte profitabilitatea şi vor declanşa un ciclu de creştere continuă a investiţiilor în cercetare-dezvoltare pentru Kia şi Hyundai.

20 de utilizatori simultan cu căşti VR

Căştile VR permit designerilor şi inginerilor automobilelor brandului să intre într-un mediu virtual de simulare a proiectării, ajutaţi de 36 de senzori de mişcare care detectează şi urmăresc locaţiile şi mişcările tuturor utilizatorilor, permiţând fiecăruia să participe la proces în timp real. Noul sistem VR de evaluare a proiectării poate susţine până la 20 de utilizatori simultan, permiţând o colaborare mai mare între echipe decât până acum.

Ca rezultat, noua tehnologie de ultimă generaţie permite designerilor fiecărui brand să revizuiască mult mai eficient o multitudine de concepte de design în fazele iniţiale ale procesului de dezvoltare şi în moduri care anterior erau imposibile din punct de vedere fizic. Sistemul simulează elementele de design exterior şi interior, luminile, culorile şi materialele.

Hyundai a utilizat pentru prima dată acest sistem în timpul etapelor de dezvoltare a designului conceptului „HDC-6 NEPTUNE Concept Class 8 heavy-duty truck”, dezvăluit pentru prima dată la expoziţia North American Commercial Vehicle Show, în octombrie 2019. Kia doreşte să extindă capacităţile de dezvoltare a designului pentru utilizarea pe viitoarele modele.

În plus, planurile de a stabili capacităţi de evaluare a proiectării VR la distanţă vor permite colaborarea virtuală în tip real între centrele de design ale fiecărui brand din Europa, America, China şi India, alături de un proces de dezvoltare virtuală îmbunătăţit prin implementarea realităţii augmentate (AR – Augmented Reality), printre alte tehnologii.

Verificarea calităţii proiectării VR

Kia şi Hyundai au stabilit un nou sistem de verificare a calităţii proiectării automobilelor utilizând realitatea virtuală (VR) în martie 2019, folosind informaţiile tridimensionale asistate de computerele CAD (Computer Aided Design), colectate din fiecare etapă a procesului de dezvoltare a automobilului, pentru a evalua calitatea fiecărui design în mediul virtual. Sistemul de verificare a calităţii proiectării este capabil de o precizie de 100%; evaluările digitale anterioare erau limitate la analiza bidimensională şi nu permiteau evaluări detaliate de performanţă.

Procesele de evaluare a calităţii proiectării prin realitatea virtuală arată, de asemenea, un potenţial imens pentru dezvoltarea tehnologiilor de siguranţă, deoarece participanţii pot testa virtual automobilele în numeroase situaţii şi medii de simulare. Printre altele, aceste medii includ autostrăzi, drumuri urbane, dealuri, tuneluri şi în condiţii de vizibilitate redusă.

vr

Realitatea virtuală permite echipelor de dezvoltare Kia şi Hyundai să simuleze modul de operare al diferitelor componente individuale ale automobilului, cum ar fi uşile, capacul portbagajului, capota motorului şi ştergătoarele. Mai mult, sistemul permite echipelor să testeze mai eficient ergonomia automobilului şi aerodinamica acestuia.

Crearea unui ciclu de cercetare-dezvoltare a automobilului eficient şi cu costuri reduse
Kia şi Hyundai vor introduce, de asemenea, procesul de dezvoltare virtuală în planificarea de produs şi fabricaţie. Kia şi Hyundai intenţionează să folosească tehnologia pentru a pregăti în avans automobile de înaltă calitate, care sunt cerute de piaţă şi care reafirmă reputaţia fiecărui brand pentru atenţia acordată clientului.

Pentru început, modelele virtuale vor fi definite folosind informaţii dintr-un sistem de cercetare-dezvoltare arhitectural, analizând cerinţele pieţei. Apoi, modelul este verificat virtual, permiţând crearea unor obiective de performanţă precise şi armonizate, bazate pe cerinţele clienţilor.

vr

În timp ce înainte procesul de verificare a calităţii începea cu fabricarea unui automobil de test, acest proces poate fi realizat acum virtual, în timpul etapei de pre-producţie. Verificarea calităţii folosind modele şi tehnici virtuale în etapele preliminare ale proiectării va îmbunătăţi controlul calităţii automobilelor de producţie.

Aplicaţiile viitoare pentru verificarea digitală virtuală dublă vor implica puternic realitatea virtuală în dezvoltarea soluţiilor de mobilitate viitoare, cum ar fi conducerea autonomă avansată. Aceste procese de verificare virtuală promit să accelereze dramatic etapele de dezvoltare şi implementare, poziţionând compania pentru a reacţiona mai prompt la schimbările rapide din domeniul mobilităţii.

 

CITEŞTE ŞI:

Bosch duce utilajele 5G în fruntea clasamentului

Turcia va produce maşini electrice sub marcă proprie, cu design Pininfarina

Tesla vrea să reducă preţul automobilelor Model 3 produse în China

Adaugati comentariu