Faurecia, cu 5 fabrici în România, a încheiat 2019 pe profit

Faurecia, companie la care grupul auto francez PSA deţine 46%, a anunţat că în 2019 profitul său operaţional a crescut cu 0,7% faţă de 2018, la 1,28 miliarde de euro, în timp ce vânzările au urcat cu 1,4%, la 17,77 miliarde de euro.
faurecia

Potrivit companiei, marja operaţională s-a situat la 7,2%, în timp ce fluxul net de numerar a urcat la 587 milioane de euro.

În 2020, Faurecia se aşteaptă la creşterea vânzărilor şi la îmbunătăţirea profitabilităţii, obiectivul fiind obţinerea unei marje operaţionale de peste 7,2% şi un fluxul net de numerar de peste 500 milioane de euro.

În noiembrie, compania estima că va ajunge la vânzări de peste 20,5 miliarde de euro până în 2022.

Faurecia se aşteaptă în acest an la o scădere a producţiei auto globale cu 3% faţă de 2019.

„2020 va fi un alt an dificil în ceea ce priveşte condiţiile de pe piaţă. Ne aşteptăm, pentru moment, la o scădere de aproximativ 3% a producţiei auto globale. Avem stabilite planuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor noastre”, a afirmat directorul general Patrick Koller.

Faurecia deţine cinci fabrici în România: la Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni (Sisteme de Interior), Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto) şi Căteasca, judeţul Argeş (Sisteme de Interior).

Compania este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, cu 300 de fabrici în 35 de ţări, în care lucrează peste 100.000 de angajaţi.

 

CITEŞTE ŞI:

Ce avertisment a primit Renault de la ministrul de Finanţe

Când va decide Renault închiderea uzinelor cu probleme

Carlos Bernabé este noul director general al fabricii de anvelope Continental Timişoara

 

Adaugati comentariu