Gerul cumplit din SUA afectează industria auto

Producătorii de autovehicule din SUA au redus producţia în fabricile din zona Marilor Lacuri , în urma unui apel adresat de companiile energetice de a-şi reduce consumul de gaze, relatează Reuters.

Apelul a fost făcut din cauza unui ger cumplit care afectează zona centrală a SUA şi necesităţii ca energia să fie furnizată cu prioritate consumatorilor casnici şi spitalelor.

General Motors a anunţat că va suspenda temporar producţia în 11 fabrici din Michigan şi la Warren Tech Center după ce compania Consumers Energy a cerut acest lucru pentru a face faţă problemelor de furnizare a energiei în situaţia în care un ger năpraznic a lovit Mid West-ul american, cu temperaturi resimţite de până la -45 de grade Celsius.

De asemenea, Fiat Chrysler Automobiles a anulat un schimb la două fabrici şi ia în calcul posibilitatea anulării altor schimburi. De asemenea, Ford a anunţat că a redus consumul de energie la patru fabrici.

Directorul Consumers Energy, Patricia Poppe, a precizat că reducerea producţiei la fabricile de automobile nu este suficientă, mai ales că o centrală din Michigan a fost afectată de un incendiu. Poppe a cerut unui număr de 1,8 milioane de clienţi din Michigan să regleze cât mai jos posibil termostatele astfel încât să fie asigurat consumul în spitalel şi casele de bătrâni din zonă.

Adaugati comentariu