Grupul Eberspaecher va construi, în Bulgaria, o fabrică pentru piese destinate mașinilor electrice

Furnizorul german de componente auto, Eberspaecher, a anunțat că înființează o filială în Bulgaria și că intenționează să pună bazele unei fabrici de încălzitoare electrice electrică pentru vehicule electrice și hibride plug-in în al cincilea oraș ca mărime din țară, Ruse.
Eberspaecher

Fabrica, care va fi finalizată până la sfârșitul verii din 2023, va permite Eberspaecher să răspundă cererii de piese pentru vehicule electrice pe piața europeană, care va crește brusc pe termen mediu, a precizat compania.

Uzina va fi amplasată pe o suprafață de aproximativ 80.000 de metri pătrați în Zona Industrială Slatina din Ruse și va produce atât încălzitoare de joasă tensiune, cât și de înaltă tensiune, precum și unități de control electronic.

Eberspaecher Bulgaria va începe producția într-o locație temporară încă din ianuarie 2023.

„Comenzile recent câștigate pentru producția din următorii ani și o creștere puternică a cererii de încălzitoare electrice au determinat extinderea capacităților noastre de producție”, a declarat Joerg Schernikau, COO al sistemelor de control al climatizării și al controlului auto în cadrul Eberspaecher.

Disponibilitatea unor legături bune de transport, în imediata apropiere a României, și personalul tehnic calificat au motivat alegerea locației.

Compania va angaja inițial aproximativ 150 de persoane, cu planuri de a crește numărul de salariați la 500 de persoane în următorii ani.

Unitatea de pentru încălzitoare electrice a Eberspaecher a început operațiunile în Germania la sfârșitul anilor 1990, extinzându-se ulterior în China și Polonia. Tehnologia de bază a încălzitoarelor, ceramica PTC, a fost produsă în Hermsdorf, Germania, din 2016, în timp ce unitatea de electronică auto a grupului a produs unitățile electronice de control în Germania, din 2001, și în China, din 2019.

Eberspaecher are aproximativ 10.000 de angajați în 80 de locații din întreaga lume și a înregistrat venituri totale de peste 4,9 miliarde de euro (5,2 miliarde de dolari) în 2020.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Industria auto italiană: Vehiculele electrice nu sunt singurul mod eficient de a atinge țintele de CO2

Ecranul auto dezvoltat de Continental are un mod privat ce reduce distragerea atenției șoferului

 

 

 

Adaugati comentariu