Invesţiile Michelin în România însumează 600 mil. euro

Directorul general al companiei Michelin România, Stephane Roy de Lachaise a avut o întâlnire, la fabrica din Floresti (Prahova), cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan-Radu Opreacu, în decursul căreia au discutat despre investiţii şi inovare.
michelin

Potrivit oficialului guvernamental, compania ocupă un loc important în ecosistemul industriei automotive din România, cu investiţii totale de aproape 600 de milioane de euro, 4.600 de angajaţi şi cu o proporţie a exporturilor de peste 80% din producţie.

„Investiţiile şi inovarea sunt esenţiale pentru ca România să îşi păstreze competitivitatea pe termen mediu şi lung, iar politicile publice pe care le promovăm sunt parte a acestei strategii”, a declarat Ştefan-Radu Oprea.

În România, Michelin deţine trei fabrici, una la Floreşti (Prahova) şi două la Zalău (Sălaj).

Uzina de la Floreşti are o tradiţie de peste 70 de ani în producţia de anvelope pentru autoturisme si camionete. Ea a fost achizitionata in 2001 de catre Grupul Michelin. Uzina produce anvelope de autoturism marcile Michelin, BF Goodrich, Kormoran, Kleber pentru piata de inlocuire din Europa, America de Nord si Asia.

Uzina Zalau Anvelope a fost fondata in 1977. Achizitionarea de catre Grupul Michelin in 2001 a insemnat si aplicarea unor noi standarde de calitate, securitate si productie. Uzina de la Zalau produce diverse tipuri de anvelope: anvelope de camion, radiale cu camera de aer si tubeless sub marcile asociate Taurus, Kormoran, Riken, anvelope industriale marca Michelin, anvelope destinate echiparii stivuitoarelor, masinilor si utilajelor care lucreaza in minele subterane. Incepand din 2013, la Zalau se produc si anvelor de metrou.

Construita integral de Michelin Romania in 2003, uzina Zalau Cord furnizeaza cord metalic uzinelor din cadrul Grupului. Cordul este una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei. In domeniul protectiei mediului, uzina este certificata ISO 14 001 din noiembrie 2007.

 

CITEŞTE ŞI:

Huawei susţine trecerea industriei auto la era 5G

Industria auto îşi adaptează strategiile M&A în faţa unui viitor incert

Divorț în industria auto. Compania uriașă de care se desparte Alianța Renault-Nissan

 

Adaugati comentariu