Huawei susţine trecerea industriei auto la era 5G

Huawei Technologies intenţionează să devină un furnizor major pentru tehnologia vehiculelor autonome, lansând, în acest scop, primul hardware de comunicaţii 5G pentru industria auto, potrivit Reuters.
huawei

Compania sud-coreeană a anunţat că aşa-numitul modul MH5000 este bazat pe cipul 5G Balong 5000, care a fost lansat în ianuarie.

„Pe baza acestui cip, Huawei a dezvoltat primul modul auto 5G, care oferă o viteză mare şi calitate ridicată. Ca produs de comunicaţii important pentru viitoarele transporturi auto inteligente, acest modul auto 5G va susţine industria auto să treacă la era 5G”, au explicat reprezentanţii companiei, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Modulul va contribui la planurile companiei de a începe să comercializeze tehnologia pentru reţele 5G pentru sectorul auto din a doua jumătate a acestui an.

Huawei a testat în ultimii ani tehnologia pentru automobile inteligente conectate în oraşe chineze ca Shanghai, Shenzhen şi Wuxi şi a semnat acorduri de cooperare cu mai mulţi producători auto, între care FAW, Dongfeng şi Changan.

Compania, care este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, vrea să fie lider al reţelelor de nouă generaţie 5G.

Compania chineză, care este al treilea mare producătorul de smartphone-uri din lume, a anunţat săptămâna trecută că numărul contractelor atrase pentru echipamente 5G a crescut. Astfel, până la sfârşitul lunii martie, Huawei a semnat cu operatorii de telecomunicaţii 40 de contracte comerciale pentru reţele 5G, a livrat peste 70.000 de staţii de telecomunicaţii în întreaga lume şi se aşteaptă să livreze 100.000 până în luna mai.

 

CITEŞTE ŞI:

Industria auto îşi adaptează strategiile M&A în faţa unui viitor incert

Divorț în industria auto. Compania uriașă de care se desparte Alianța Renault-Nissan

 

Adaugati comentariu