Jaguar F-Pace este World Car of the Year 2017 – Mașina Anului în lume

Jaguar F-Pace (12)

Jaguar F-Pace a fost încoronat World Car of the Year 2017 (Mașina internațională a anului), titlu decernat conform tradiției în a doua zi de presă a Salonului Auto de la New York. 

SUV-ul britanic a reușit să devanseze alte două finaliste, tot SUV-uri premium de sorginte europeană: Audi Q5 și Volkswagen Tiguan. Jaguar F-Pace nu a plecat acasă cu un singur trofeu. Modelul britanic a obținut și titlul Designul Anului 2017 (World Car Design), devenind, astfel, a doua mașină din istorie care câștigă ambele premii în același an, perfomanță reușită și de Mazda MX-5, în 2016.

Pentru a fi eligibile, maşinile concurente trebuie să fie comercializate în cel puţin cinci ţări, de pe minimum două continente, însă nu mai devreme de 1 ianuarie 2016. Din juriu fac parte 75 de jurnaliști auto cu experienţă, reprezentând publicaţii de profil din 23 țări, din întreaga lume. Majoritatea provin din America de Nord, Europa, Asia şi Rusia.

Ca în fiecare an, în afara trofeului suprem World Car of the Year 2017, juriul WCOTY a acordat și premii adiacente, împărțite în patru categorii ce recompensează meritele constructorilor auto în domenii precum ecologia sau designul. Anul acesta a fost introdus și un nou premiu: World Urban Car, dedicat mașinilor compacte, populare la nivel global. Mai jos regăsiți lista completă a modelelor câștigătoare.

World Car of the Year 2017:
Jaguar F-Pace

World Luxury Car 2017:
Mercedes-Benz Clasa E

World Performance Car 2017:
Porsche Boxster / Cayman

World Green Car 2017:
Toyota Prius Plug-in

World Urban Car 2017
BMW i3 (94 Ah)

World Car Design of the Year 2017:
Jaguar F-Pace

Adaugati comentariu