Jaguar Sportbrake nu moare, până la urmă

2015 Jaguar XFR-S Sportbr

Se pare că, totuși, vom avea și în viitor modele break de la Jaguar. Directorul echipei de design a britanicilor a explicat succint declarația anterioară, spunând că a fost greșit interpretată.

Acum doi ani, Ian Callum a considerat improbabilă apariția unui XE break, pe motiv că ar ”fura” clientela berlinei. Anunțul i-a întristat puternic atât pe fanii modelului XE, cât și pe cei ai mașinilor break. La începutul acestei săptămâni, același Callum a dat un interviu jurnaliștilor de la Automotive News, în care spunea că nu există șanse ca modelul mai mare, XF să-și înnoiască varianta break. Mai degrabă sunt șanse ca englezii să se concentreze pe dezvoltarea de crossovere. Pare-se, însă, că jurnalistul n-a interpretat corect declarația directorului.

Acesta a clarificat, într-o postare pe tweeter, că ”am fost greșit înțeles în declarația pe care-am dat-o, referitor la viitorul modelelor Sportbrake. Am spus că nu va fi un viitor XE Sportbrake. Nimic mai mult!”

Rectificarea lasă loc speculațiilor: pare-se totuși că Jaguarul break n-a murit. Păcat că modelul XE, concurent cu Audi A4, BMW Seria 3 și Mercedes C-Class, nu va fi vândut decât în veriantă berlină. Decizia oficialilor Jaguar este cu atât mai surprinzătoare, cu cât modelele break din segment generează aproximativ 65% din totalul vânzărilor de mașini.

Adaugati comentariu