LG Electronics va plăti daune de 1,9 miliarde dolari companiei General Motors

LG Electronics a acceptat să plătească daune de 1,9 miliarde dolari companiei auto americane General Motors (GM), ca urmare a costurilor determinate de chemarea la revizie a modelului electric Chevrolet Bolt EV, ale cărui baterii fabricate de firma sud-coreeană prezintă defecte şi au provocat incendii la o serie de autovehicule.
LG Electronics

GM a anunţat că acordul cu LG Electronics îi va permite să recupereze aproape în totalitate cele două miliarde de dolari ce reprezintă costurile de reparaţii ale autovehiculelor.

Producătorul auto a menţionat că speră să înceapă reparaţiile luna aceasta.

GM a trebuit să cheme la revizie toate autovehiculele Chevrolet Bolt EV, principalul model electric al companiei, produse din 2016, din cauza unui defect la modulele bateriilor furnizate de LG Electronics.

Rambursarea celor 1,9 miliarde de dolari se va reflecta în rezultatele din al treilea trimestru al acestui an, a subliniat GM.

„LG este un furnizor apreciat şi de încredere al GM şi suntem satisfăcuţi de acest acord. Echipele noastre de inginerie şi producţie continuă să colaboreze pentru a accelera producţia de noi module de baterii şi sperăm să începem luna aceasta reparaţiile la autovehicule”, a declarat vicepreşedintele GM pentru achiziţii şi furnizare, Shilpan Amin.

Iniţial, GM a chemat la revizie, la nivel mondial, 69.000 Bolt EV, modelele din 2017 în 2019, pentru a rezolva problema bateriilor şi a estimat că aceste defecţiuni o vor costa circa 800 de milioane de dolari.

Dar, pe 20 august, GM a anunţat extinderea chemărilor la revizie a autovehiculelor Bolt EV, până la 73.018 unităţi din America de Nord, modelele din 2019-2022, ceea ce va presupune cheltuieli suplimentare de un miliard de dolari.

În prezent, GM a ridicat costurile chemărilor la revizie la două miliarde de dolari.

GM a precizat că va înlocui modulele defectuoase ale bateriilor, produse de LG în Coreea de Sud.

Grupul LG a devenit principalul furnizor de baterii al GM. Cele două companii au anunţat construirea a două fabrici de baterii în SUA, pentru a echipa numărul în creştere de autovehicule electrice ale GM.

Producătorul auto american a anunţat că până în 2025 intenţionează să lanseze cel puţin 30 de modele electrice, în care va investi în total 27 miliarde de dolari.

 

CITEȘTE ȘI:

Shell CO2 & Energy tracker

Revoluția ”electrică” aduce schimbări majore în lanțurile de aprovizionare a sectorului auto

 

Adaugati comentariu