Primul Maraton de business CCIFER „rePORNIM ECONOMIA” dedicat industriei auto

În perioada 4 – 7 octombie 2021 a avut loc Maratonul de Business „rePORNIM ECONOMIA”, primul maraton CCIFER-ACAROM dedicat industriei auto. Astfel, s-au desfășurat în trei centre economice din sudul țării, Pitești, Râmnicu Vâlcea și Craiova, 10 reuniuni dedicate industriei auto din România și lanțului de valoare creat de principalii investitori francezi la nivel local.
auto

Un număr de 300 de participanți au fost prezenți la întâlniri B2B, vizite și prezentări tehnice ale companiilor Dacia, Vilmar, Faurecia Ramnicu Valcea, Corom, Ford, Hella Technical Center și Valeo Sisteme Termice.

În cadrul maratonului au avut loc, de asemenea, întâlniri de lucru cu Universitatea din Pitești și Universitatea din Craiova, precum și reuniuni cu autoritățile publice locale.

Principalele subiecte pe agenda reuniunilor cu autoritățile publice au cuprins oportunităților locale și proiectele de investiții, educația, dezvoltare sustenabilă, smart city și dezvoltarea sectoarelor cheie.

„Am organizat pentru prima dată un maraton dedicat industriei auto din 3 motive. În primul rând, pentru că România este al optulea constructor de automobile în Europa. Această industrie reprezintă 14% din PIB și 26% din exporturi, cu peste 500 000 de vehicule în fiecare an și 300.000 de locuri de muncă directe. De asemenea, 51% din investițiile franceze în România sunt în industrie și o mare majoritate dintre ele în industria auto: investitorii cei mai cunoscuți în acest sector sunt Dacia-Renault, Michelin, Valeo și Faurecia. Nu în ultimul rând, CCIFER construiește un parteneriat cu ACAROM pentru a ajuta companiile să fructifice oportunitățile de afaceri în sectorul auto. Acest maraton este o primă acțiune ce decurge din acest parteneriat”, a afirmat François Coste, președintele CCIFER.

Fondată în 1996, CCIFER este membră a rețelei de 124 de Camere de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze în lume, numărând peste 37 000 de membri, în 95 de țări. Prezenți în toată țara, deseori lideri în sectorul lor de activitate, investitorii francezi s-au instalat în România încă de la începutul anilor 90, dezvoltând un parteneriat durabil cu întreprinderile românești, contribuind cu capital și savoir-faire și beneficiind de o piața în creștere și de un factor de competitivitate globală.

CCIFER numără în prezent 550 de membri, a căror cifră de afaceri cumulată însumează 18 miliarde de euro și care au creat peste 125 000 de locuri de muncă directe. Comunitatea franco-română este diversă, reunind, pe lângă investitorii francezi, și companii cu capital românesc, antreprenori și asociații, în toate sectoarele de activitate. În prezent, Franța este al treilea investitor din România, cu un stoc al investițiilor directe de 8,5 miliarde de euro.

 

CITEȘTE ȘI:

Volkswagen va decide în 2022 locul în care va construi noua fabrică pentru baterii

ACAROM: În România au fost produse 29.077 autoturisme în luna septembrie 2021

Adaugati comentariu