Prima reuniune în România a Comitetului de Legătură al ACEA

La invitaţia şi în organizarea Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România - ACAROM, reprezentanţii industriei auto din ţările UE s-au întâlnit la Bucureşti, reuniunea fiind prezidată de Erik Jonnaert, secretar general ACEA.
ACEA

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile – ACEA reprezintă cei 15 producători de automobile, camioane şi autobuze din Europa, ACAROM fiind din 2006 membru asociat al ACEA, reprezentând interesele industriei auto din România la nivel european.

Comitetul de Legatură ACEA include reprezentanţii asociaţiilor industriei auto din ţările membre UE şi reprezintă puntea de dialog între constructorii de automobile şi autorităţile din ţările europene, prin care industria auto prezintă, analizează şi propune soluţii pentru dezvoltarea acestui sector, extrem de important pentru economia europeană.

La reuniună trimestrială desfăşurată pentru prima oară în România, prezidată de Erik Jonnaert, secretar general ACEA, reprezentanţii asociaţiilor naţionale au reiterat importanţa sectorului auto la nivel naţional şi european, rolul pe care acest sector îl are pentru investiţiile în cercetare şi în formarea resursei umane, în dezvoltarea mobilităţii cetăţenilor UE, contribuind activ la dezvoltarea economiilor naţionale.

Totodată, au fost evidenţiate provocările cu care se confruntă industria auto precum: Brexit, reglementările din ce în ce mai dure cu privire la emisiile de CO2, taxarea vehiculelor, dezvoltarea soluţiilor de mobilitate alternativă şi a infrastructurii necesare, teme care influenţează şi sectorul auto din România.

ACAROM, asociaţie naţională reprezentativă a subliniat importanţa deosebită a sectorului auto din România, peste 14% din PIB şi mai mult de 26% din exporturile naţionale, implicându-se activ în aceste subiecte şi având un dialog permanent şi eficient cu autorităţile naţionale pentru dezvoltarea durabilă a industriei auto din România.

Cu ocazia reuniunii de la Bucureşti a fost prezentat reprezentanţilor Comitetului de Legatură, Eric Mark Huitema, noul director general al ACEA. Referindu-se la colaborarea dintre ACAROM şi ACEA acesta a declarat: „Mulţumim ACAROM pentru excelenta colaborare avută până în prezent şi contăm în continuare pe implicarea activă a dumneavoastră în susţinerea sectorului auto, atât la nivel naţional, cât şi alături de ACEA la nivel european”.

 

CITEŞTE ŞI:

Feka Automotive va construi o fabrică de componente auto în Serbia

Cum strânge Aston Martin fonduri pentru lansarea SUV-ului DBX

BMW poate începe construcţia uzinei de la Debrecen

 

Adaugati comentariu