Cum strânge Aston Martin fonduri pentru lansarea SUV-ului DBX

Constructorul britanic de maşini sport de lux, Aston Martin, a obţinut 150 de milioane de dolari din vânzarea de datorii cu o dobândă de 12%, având opţiunea să emită titluri de încă 100 de milioane de dolari, relatează Reuters.
aston martin

Aston Martin, care vrea să obţină lichidităţi pentru lansarea SUV-ului DBX anul viitor, este afectată de declinul cererii în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, şi a înregistrat pierderi în primele şase luni din anul fiscal curent.

„Considerăm că aceste datorii pe termen scurt reprezintă instrumentul corect pentru eliminarea completă a tezei conform căreia nu avem suficiente lichidităţi. Acest lucru dă asigurări că putem lansa DBX, în ciuda problemelor pe care le avem din cauza incertitudinilor globale generate de Brexit şi de tensiunile comerciale dintre SUA şi
China”, a explicat directorul executiv al companiei, Andy Palmer

Constructorul auto consideră că DBX, primul SUV al companiei, va fi lansat la vânzare la finele trimestrului al doilea din 2020.

Conform Aston Martin, tranşa principală de datorii cuprinde titluri cu o dobândă de 12%, scadente în 2022, iar titlurile suplimentare ar putea fi emise în aceleaşi condiţii sau ca titluri nesecuritizate cu o dobândă de 15%.

Dacă societatea va obţine 1.400 de comenzi pentru noul SUV până la mijlocul lui 2020, va lansa a doua tranşă la un randament de 12%, iar dacă ţinta nu va fi atinsă, atunci tranşa va fi emisă la un cupon of 15%.

Agenţia de rating S&P a retrogradat calificativul de credit al companiei auto la „CCC+”, de la „B-„, cu perspectivă negativă.

 

CITEŞTE ŞI:

BMW poate începe construcţia uzinei de la Debrecen

Daimler va plăti o amendă de 870 mil. euro pentru încălcarea regulilor privind emisiile

Hyundai şi Aptiv vor dezvolta tehnologii pentru conducere autonomă

 

Adaugati comentariu