Feka Automotive va construi o fabrică de componente auto în Serbia

Producătorul de componente auto Feka Automotive urmează să înceapă construcţia unei noi fabrici în oraşul Cuprija, din partea centrală a Serbiei, înainte de finalul acestui an. Compania a încheiat un memorandum de acord pentru a investi 15 milioane de euro.
feka automotive

Fondatorul companiei Feka, Ferit Karslıoğlu şi preşedintele Consiliului municipal din Cuprija, Ninoslav Eric, au semnat acordul în cadrul căruia oraşul va asigura terenul pentru uzina care va produce sisteme de iluminat pentru autovehicule, dar şi alte componente auto.

Într-o primă fază, vor fi angajaţi 110 lucrători, urmând ca, ulterior, odată cu dezvoltarea fabricii, numărul acestora să crească de aproximativ 10 ori.

„Aceasta este o investiţie mare pentru Cuprija, deoarece planul este să angajeze până la 1.000 de lucrători. Fabrica va fi amplasată în zona industrială, care a fost dezvoltată cu ajutorul guvernului sârb ”, a explicat Ninoslav Eric.

În cursul ultimului an, reprezentanţii Feka au vizitat Serbia vizitând o duzină de municipalităţi în încercarea de a găsi cel mai potrivit site de dezvoltare înainte de a decide cu privire la Ćuprija.

Feka Automotive, care produce forme prin injecţie pentru oglinzile interioare şi exterioare ale vehiculelor, sisteme de iluminare faţă şi spate, sisteme de direcţie, dar şi alte componente pentru interior, a fost înfiinţată în 1988.

Compania numără printre clienţii săi din întreaga lume un număr de furnizori auto de nivel I, precum şi constructori auto, printre care se numără Ford, General Motors, Fiat Chrysler, PSA, Renault, Porsche, Toyota, Hyundai şi Magneti Marelli.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum strânge Aston Martin fonduri pentru lansarea SUV-ului DBX

BMW poate începe construcţia uzinei de la Debrecen

Hyundai şi Aptiv vor dezvolta tehnologii pentru conducere autonomă

 

Adaugati comentariu