Volkswagen mizează pe îmbunătăţirea productivităţii uzinelor sale cu 30%

Constructorul auto german Volkswagen a dezvăluit planurile de creştere cu 30% a  productivităţii pe plan global între 2019 şi 2025. Compania se bazează pe succesul  strategiei „Transform.Together”, lansată în 2018.
Volkswagen AG

„Cifrele demonstrează că strategia noastră funcţionează”, a comentat Andreas  Tostmann, membru al Consiliului de Administraţie pentru producţie şi logistică. „În  2019, productivitatea noastră s-a îmbunătăţit cu mai mult de 6%. Şi pentru prima  dată din 2013, am redus costurile per vehicul. Forţa de muncă a făcut un lucru extraordinară aici şi le mulţumesc foarte mult pentru realizările lor”.

Una dintre modificările care vor fi făcute se referă la faptul că toate instalaţiile de  producţie din întreaga lume respectă standardele comune, procesele centralizate fiind  transferate către alte fabrici. Printre aceste procese se numără o inspecţie automată  standardizată a suprafeţei în atelierul de vopsea, precum şi anumite instrumente de  presă pentru caroserie şi containere modulare.

Mai mult, Volkswagen intenţionează să standardizeze sistemele IT ale  instalaţiilor individuale prin utilizarea platformei digitale de producţie pe care a  dezvoltat-o în parteneriat cu Amazon Web Services şi Siemens. Aceasta va avea o  varietate de avantaje, cum ar fi capacitatea de a controla uniform cerinţele de
întreţinere ale utilajelor de producţie.

Pe lângă creşterea productivităţii şi eficienţei instalaţiilor sale, VW şi-a concentrat  eforturile pe producţia de vehicule electrificate. De curând a început testarea  tehnologiilor destinate producerii bateriilor cu litiu-ion la uzina Salzgitter şi, de  asemenea, a început pregătirile finale la uzina din Zwickhau înainte de producţia  vehiculului electric ID.3.

 

CITEŞTE ŞI:

Prima reuniune în România a Comitetului de Legătură al ACEA

Feka Automotive va construi o fabrică de componente auto în Serbia

Cum strânge Aston Martin fonduri pentru lansarea SUV-ului DBX

 

 

Adaugati comentariu