Volkswagen investește 15 miliarde de euro în producția de vehicule electrice din China

Volkswagen şi trei societăţi mixte în care activează intenţionează să investească aproximativ 15 miliarde de euro în producția de vehicule electrice din China, în perioada 2020 - 2024, a anunţat Stephan Wollenstein, şeful subsidiarei chineze a VW, relatează Reuters.
volkswagen

Cu investiţia Volkswagen şi a celor trei societăţi mixte pe care le deţine în China cu FAW Group, SAIC Motor şi JAC, producătorul auto german va construi 15 modele diferite de vehicule electrice sau hibrid plug-in până în 2025.

Vehiculele vor fi construite folosindu-se platforma Modular Electric Drive (MEB) a VW la două fabrici din China, din octombrie. Bateriile pentru vehiculele electrice vor fi furnizate de firmele CATL, Guoxuan şi A123.

De asemenea, grupul german va construi 40 de staţii de reîncărcare în Beijing, Chengdu şi Shenzhen, şi intenţionează să mai construiască 255 de staţii în 16 oraşe chinezeşti până la finalul lui 2020.

Directorul general, Herbert Diess, a anunţat că Volkswagen are ca obiectiv livrarea a 26 de milioane de vehicule electrice până în 2029, majoritatea în China.

VW se bazează pe o reţea masivă de furnizori, de fabrici şi de angajaţi, în încercarea de a depăşi rivalele BMW, Renault, General Motors şi Tesla pe piaţa maşinilor electrice.

VW a investit masiv în platforma sa modulară MEB pentru producţia de masă a vehiculelor electrice, obiectivul fiind de a reduce preţul pentru maşinile electrice la aproximativ 20.000 euro (22.262 dolari).

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

CITEȘTE ȘI:

Scandalul Dieselgate. Fiat Chrysler Automobiles plătește 9,5 mil. dolari în SUA

Adient Trim Ploieşti face angajări, pe fondul revenirii pieţei auto

Impactul Covid-19. Dacia și Ford au avut pierderi de producție de 90.000 de autovehicule

 

 

Adaugati comentariu