Nidec Corporation construiește o fabrică de motoare pentru vehicule electrice în Serbia

Grupul japonez Nidec Corporation, prezent și în România, va investi 200 de miliarde de yeni (1,6 miliarde de euro) în construcția unei fabrici de motoare pentru vehicule electrice în Serbia.
nidec

Potrivit ziarul financiar Nikkei, se pare că Nidec Corporation se află în ultimele etape ale discuțiilor cu autoritățile sârbe cu privire la planurile de construcție a fabricii și ale unui centru de cercetare, în contextul în care producătorul japonez de intenționeaă să-și extindă prezența în Europa, a cărei piață a vehiculelor electrice rivalizează cu cea din China.

Fabrica din Serbia va deveni unul dintre cele mai mari centre de producție ale companiei din Europa și va atinge o producție anuală între 200.000 și 300.000 de unități până în 2023, a relatat Nikkei.

În septembrie, Președinția de la Belgrad a transmis că Nidec va investi în construcția unei fabrici în Novi Sad, în nordul Serbiei, care ar putea deveni operațională în 2021.

Nidec ar înființa aproximativ 100 de locuri de muncă în Serbia dacă va decide să construiască fabrica de la Novi Sad, a declarat șeful companiei japoneze, Jun Seki, în cadrul unei întâlniri cu președintele Aleksandar Vucic în septembrie. O delegație a Nidec condusă de Seki a vizitat în septembrie zona Sever 4 din zona industrială Novi Sad pentru a explora potențialul amplasament al proiectului.

Nidec Corporation în România

Nidec Corporation este prezentă în România din mai 2016, când a preluat, de la george Copos, fabrica de motoare Ana Imep, din comuna Ștefănești, jud. Argeș. După retehnologizări masive, uzina a reînceput să producă în 2018.

De atunci și până în prezent, Nidec a investit peste 60 milioane de euro, atât în clădiri şi infrastructură, cât şi în echipamente de producţie. Producţia a crescut de la 800.000 de motoare pe an în 2016, la 4 milioane în acest an.

În mai 2020, Nidec a anunțat disponibilizarea a 150 de angajați, dintre cei 600 ai fabricii de la Stefănești, după ce două linii de producţie considerate neprofitabile au fost închise.

Grupul japonez mai deţine în România compania Nidec ASI Ro din Crevedia, jud. Dâmboviţa, preluată indirect în 2013 prin achiziţia companiei italiene Ansaldo. De asemenea, Nidec a cumpărat diviziile Leroy-Somer și Control Tehniques ale grupului american Emerson, inaugurate, în 2016, la Oradea.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Echipele Continental din România au contribuit la tehnologiile care echipează noul VW ID.3

Continental Anvelope Timişoara a produs anvelopa cu numărul 250 de milioane

”Undă verde” pentru crearea Stellantis, prin fuziunea Fiat Chrysler Automobiles şi PSA

 

 

Adaugati comentariu