PSA şi Fiat Chrysler Automobiles au prezentan noul logo al Stellantis

Constructorii auto PSA şi Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au prezentat logo-ul Stellantis, viitoarea companie rezultată din fuziunea celor două grupuri.
Stellantis

Logo-ul este compus din cuvântul Stellantis în litere mari de culoare albă, pe un fundal bleu. Litera A din mijlocul cuvântului nu are bara orizontală şi este înconjurată de un nor de puncte albe, din ce în ce mai mici pe măsură ce se depărtează de centru.

Potrivit reprezentanților PSA și FCA, ”logo-ul simbolizează bogata moștenire a companiilor fondatoare și punctele forte unice ale portofoliului noului grup format din 14 mărci auto, precum și diversitatea mediilor profesionale ale angajaților, care lucrează în toate regiunile. Alături de numele Stellantis – a cărui rădăcină latină „stello” înseamnă „a lumina cu stele” – este reprezentarea vizuală a optimismului, energiei și reînnoirii unei companii diverse și inovatoare, hotărâtă a fi unul dintre noii lideri din următoarea eră a mobilității durabile”.

„Prezentarea logo-ului este o nouă etapă spre finalizarea proiectului de fuziune, care ar urma să aibă loc până la finele primului trimestru din 2021”, au transmis PSA şi Fiat Chrysler.

În luna decembrie 2019, constructorul auto italiano-american Fiat Chrysler (FCA) şi producătorul auto francez PSA au căzut de acord să îşi combine operaţiunile într-o tranzacţie evaluată la 38 de miliarde de dolari care va da naştere celui de al patrulea constuctor auto mondial, cu un portofoliu de 14 mărci precum Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati, Peugeot, Opel, Citroen şi DS.

 

CITEȘTE ȘI:

”Undă verde” pentru crearea Stellantis, prin fuziunea Fiat Chrysler Automobiles şi PSA

Industria auto germană primește un sprijin de 2 mld. euro pentru trecerea la mașini electrice

ACAROM: Producția de vehicule la 9 luni a scăzut cu 14%

 

 

 

Adaugati comentariu