Volkswagen redirecționează investițiile promise în Turcia către fabrica din Slovacia

Grupul auto Volkswagen va produce modelele Passat şi Skoda Superb la fabrica sa din Bratislava, Slovacia, după ce, iniţial, intenționa să realizeze cele două maşini în Turcia.
volkswagen

Potrivit presei slovece, investiţia grupului german va fi de aproximativ 1 miliard de euro, mult mai ridicată decât se aştepta Guvernul premierului Igor Matovič.

În iulie, Executivul de la Bratislava a semnat un memorandum cu reprezentanţii VW, sugerând o investiţie de 500 de milioane de euro.

În iulie, Volkswagen a anunţat că renunţă la planurile anterioare care vizau construirea unei noi uzine în Turcia, ca urmare a scăderii semnificative a cererii pentru autoturisme noi în contextul pandemiei de coronavirus.

Volkswagen analizase mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia.

În Manisa, la 40 km de oraşul Izmir, ar fi urmat să se construiască o uzină cu o capacitate anuală de producţie de 300.000 de vehicule. Facilitatea de producţie în valoare de 1,3 miliarde euro urma să construiască modele Volkswagen Passat şi Skoda Superb, începând din 2022.

Presa slovacă susţine că printre motivele pentru care VW a ales Slovacia se află măsurile de stimulare a investiţiilor promise de Guvern şi promisiunea autorităţilor de la Bratislava de a construi o instituţie care să-i pregătească pe angajaţi şi să le îmbunătăţească competenţele.

La fabrica din Bratislava, uzina produce Volkswagen Touareg, Audi Q7 și Q8, Porsche Cayenne, VW Up!, Skoda Citigo și Seat Mii minicars, precum și caroserii pentru Bentley Bentayga.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

CITEȘTE ȘI:

Brose va deschide o fabrică în Serbia la finalul anului viitor

Chinezii de la Chervon Auto își construiesc fabrică în Ungaria

Bosch Future Mobility Challenge 2020, prima ediție exclusiv online

 

 

Adaugati comentariu