Grupul Voestalpine anticipează o redresare a industriei auto

Compania austriacă Voestalpine, producător de platbande din oţel pentru industria auto, feroviară şi energetică, a anunţat că s-a înregistrat „o redresare considerabilă” în sectoarele importante, în trimestrul doi din 2020, inclusiv în industria auto din Europa şi SUA, precum şi în construcţii.
Voestalpine

Grupul a raportat a patra pierdere trimestrială consecutivă, cererea rămânând în continuare scăzută din cauza efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), deşi o redresare graduală este în desfăşurare, transmite Reuters.

În trimestrul trei din 2020, compania a înregistrat pierderi de 206 milioane de euro (243,5 milioane de dolari), faţă de un profit de 24,8 milioane de euro în perioada similară din 2019.

Compania cu sediul în Linz a raportat un declin de 19,7% al profitului înainte de taxe şi dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA), la 237 milioane de euro, în timp ce veniturile au scăzut cu 15,6%, la 2,7 miliarde de euro.

Voestalpine a informat că se aşteaptă ca redresarea graduală să continue chiar dacă pandemia s-a intensificat. Totuşi, directorul general Herbert Eibensteiner a avertizat că „rămâne de văzut, în pofida semnalelor pozitive de pe pieţe, cum vor afecta economia noile restricţii impuse în Europa”.

În China, capacitatea de utilizare a revenit la nivelul de dinaintea crizei, a precizat Voestalpine.

Voestalpine încă se aşteaptă la un profit înainte de taxe şi dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) între 800 milioane de euro şi un miliard de euro, anul acesta, comparativ cu 1,2 miliarde de euro anul trecut.

Grupul Voestalpine, specializat în produse de oţel de înaltă calitate, are aproximativ 48.000 de angajaţi. Voestalpine este reprezentat la nivel mondial de 500 de companii care produc şi comercializează produse din oţel în peste 50 de ţări.

Austriecii sunt prezenți în România cu mai multe firme. În Arad, compania deține Voestalpine Automotive Components, în Timișoara, Rotec Coating, în Brăila este prezentă prin divizia de ingineria metalului, Bohler Welding, iar în Buzău controlează producătorul de material rulant VAE Apcarom. În Giurgiu, compania are divizia de oțel prin Voestalpine Steel Service Center și Voestalpine Romania. În Măgurele, austriecii au divizia de metale de înaltă precizie prin firma Bohler Uddeholm Romania.

 

CITEȘTE ȘI:

Orașe, țări, autostrăzi: Bosch deschide calea pentru transportul cu emisii zero

Industria auto germană primește un sprijin de 2 mld. euro pentru trecerea la mașini electrice

Echipele Continental din România au contribuit la tehnologiile care echipează noul VW ID.3

 

Adaugati comentariu