Chinezii de la Semcorp deschid în Ungaria o fabrică de folii separatoare pentru industria auto

Grupul Semcorp, lider mondial în producţia de folii separatoare pentru acumulatoarele automobilelor electrice, va construi în Ungaria prima uzină din afara Chinei, valoarea investiţiei fiind de 182,4 milioane euro.
Semcorp

Potrivit ministrului ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, citat de agenţia de ştiri MTI, noua fabrică de folii separatoare va fi construită la Debreţin, investiţia va crea 440 de locuri de muncă, iar Guvernul de la Budapesta va asigura un sprijin nerambursabil de 13 miliarde de forinţi (36,2 milioane euro).

Uzina va începe activitatea pe un teren de 19 hectare, pe care va fi ridicată o clădire cu suprafaţa totală de 100 000 mp.

“A trebuit să concurăm cu trei alte ţări din Europa pentru ca investiţia să ajungă în Ungaria şi să fie înfiinţate noi locuri de muncă pentru maghiari”, a menţionat Péter Szijjártó.

Noua uzină Semcorp de la Debreţin va răspunde nevoilor pieţei europene, deoarece în perioada următoare industria auto se va transforma şi ea în mod deosebit, accentul mutându-se tot mai mult pe maşinile electrice, a afirmat ministrul.

Datorită acestei investiţii, valoarea totală a investiţiilor chinezeşti în Ungaria se va ridica la peste 5 miliarde de dolari, iar efectivul forţei de muncă angajate în Ungaria de către companiile chineze depăşeşte cifra de 15.000.

“În plus, există puţine ţări în privinţa cărora putem spune că în primele 8 luni ale anului au reuşit să crească în relaţia cu Ungaria volumul schimburilor comerciale în pofida pandemiei şi a recesiunii economice, iar China se află printre aceste ţări”, a precizat oficialul, adăugând că valoarea schimburilor comerciale bilaterale a crescut cu 18% în condiţiile în care exportul ungar spre China a urcat cu 11,5%.

 

CITEȘTE ȘI:

Grupul austriac Voestalpine anticipează o redresare a industriei auto

Volkswagen își redirecționează investițiile promise în Turcia către Slovacia

PSA şi Fiat Chrysler Automobiles au prezentan noul logo al Stellantis

 

 

Adaugati comentariu